Ana SayfaYazarlarHikmet Baydar3. Göz’den Piyasalar
Hikmet Baydar [email protected] Hikmet Baydar

Kurlar ekonomiyi etkilemeye başladı

03 Şubat 2017, 12:23 ---

Uzun zamandır kurlardaki yukarı hareketliliğin ekonomide makro dengeleri zorlayacağını ve hatta bozabileceğini köşe yazılarımda sizlerle paylaştım. Son gelen veriler maalesef korkumuzun yersiz olmadığını bize göstermiş durumdadır.

Türkiye İstatistik Kurumu Ocak ayı enflasyon verilerini açıkladı. Bu veriye göre Ocak 2017 ayında yurt içi fiyat endeksi aylık bazda %3.98, yıllık bazda ise %13.69 oranında arttı.

Yukarıdaki grafikte geçen yıl yurt içi üretici fiyat endeksi nasıl bir seyir göstermiş ve 2017 Ocak ayına nasıl bir veriyle başladık tüm açıklığıyla görünüyor. Yukarıda gördüğünüz %13.69 yazan nokta 2017 yılı başlangıcıdır.

Kur artık net olarak enflasyonu kucağımıza getirmiştir. Bunun olacağı da apaçık belliydi. Şimdi soruyorum kuruluş nedeni fiyat istikrarı olan TCMB bunu sağlamak için ne yaptı? İşte izlediği politikanın sonucu yukarıdadır.

Kurlarda istikrar sağlanmadan, Türk Lirasının ayak altına alınması engellenmeden ve piyasalardaki belirsizlik ortadan kalkmadan istikrarı hiç konuşamayacağız.

Önümüzdeki dönemde bu oynaklığın devam etme riski de oldukça fazladır.

Saygılarımla,

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster