Ana SayfaYazarlarHikmet Baydar3. Göz’den Piyasalar
Hikmet Baydar [email protected] Hikmet Baydar

Dövizde teknik görünüm

20 Ekim 2020, 08:17 ---

Döviz analizimize günlük grafiklerde önce sepet bazında bakacağız. Sonra Eur/Usd paritesinde yönün ne taraf olduğuna bakarak, Eur/TL ve Usd/TL grafiklerini yorumlayacağız;

%50USD+%50AVRO’dan oluşan döviz sepeti grafiğine baktığımızda adeta neredeyse cetvelle çizilmiş gibi yatay bir seyir görüyoruz.12-16/10/2020 haftasında 8.5530-8.6511 dar bandı içerisinde hareket ettikten sonra 8.6172 seviyesinden, açılış rakamı olan 8.5788’in bir miktar üzerinden kapanış yapmıştı.Bu haftanın da ilk günü aynı bandın içerisinde kalmaya dikkat ederken 8.5494 seviyesini test ederek bir önceki hafta en düşük seviyesinin altını görmüş oldu. Döviz sepetinde kritik seviye 8.50 civarıdır. Bu destek kırıldığı takdirde orta vade aşağı sinyalleri gelmeye başlayacaktır. Bazı günlük orta vade göstergelerde aşağı yönde sinyaller gelmeye başlamıştır. Ancak bahsettiğimiz seviye kırıldığı takdirde göstergelerin tamamı aşağı dönecektir. Risk göstergelerinin yüksek olması nedeniyle bu ihtimal her geçen gün artmaktadır.

EUR/USD paritesine baktığımızda yatay seyirde kararsız hareket ettiğini görüyoruz. Ancak 1.1820’nin üzeri denendiği takdirde sinyaller yukarı dönmeye başlayacaktır. Şimdilik bir trend olmasa da sinyaller aşağı yönlüdür.

DOLAR/TL grafiğine baktığımızda geçen hafta yatay ve dar marjda hareket ettiğini, ancak haftanın ilk günü daha çok aşağı eğilimli olduğunu gözlemlemekteyiz. Günlük göstergeler karışık durumdadır. Bazıları aşağı bazıları ise yukarı sinyaller vermektedir. 7.7960 seviyesi önemlidir. Bu seviyede olan destek kırılabilirse tüm göstergeler düşüş sinyali üretmeğe başlayacaktır. Yukarıda ise 8.0055 seviyesinin üzerini şimdilik görmüyoruz.

EUR/TL günlük grafiğine baktığımızda, dar marjda yatay hareketin devam ettiğini, burada da orta vade trend göstergelerinin karışık olduğunu gözlemliyoruz. Burada kritik seviyemiz 9.17 olup, söz konusu destek kırılabilirse tüm göstergeler yönü aşağı çevirecektir. 9.39 seviyeleri de önemli bir direnç bölgesidir.

Saygılarımla.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster