Ana SayfaYazarlarHikmet Baydar3. Göz’den Piyasalar
Hikmet Baydar [email protected] Hikmet Baydar

Dolara bakış

12 Kasım 2018, 08:15 ---

Aşağıda USDTL günlük grafiği yer almaktadır. Lacivert çubuklar düşüş yaptığı, yeşil çubuklar ise yükseliş yaptığı dönemleri göstermektedir.  Bu grafiği sizlerle paylaşmamın nedeni genel gidişatın fotoğrafını görmenizi istememdir. Ağustos ayında 2-3 gün içerisinde 5,50 seviyelerinden 7.10 seviyelerine kadar gelen bir parite hareketini görünce, önümüzdeki zaman içerisinde aynı durumu tekrar yaşamayacağımız için neler yapıldı diye sormadan edemiyoruz. Kısacası her an her iki yöne bu tür hareketlere müsait bir parite söz konusudur. Ona göre tedbiri elden bırakmamak, alınmayacak risklerin altına girmemek lazım.

(BÜYÜK HALİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN)

Şimdi grafiği yorumlayalım;  PSAR trend göstergesi güvenli sinyaller üreten bir göstergedir. Cuma günü (9/11/2018) ilk kez yükselebilir sinyalleri üretmeye başlamış. 5,7097 zirvelerden gelen aşağı trendin kritik seviyesidir. Yani bu seviyede satışlarla karşılaşmazsa yeni bir yükseliş trendinin sinyallerini vermeye başlayacaktır. MACD göstergesi de diğer önemli göstergelerden biridir. Sıfır çizgisinin altında yukarı sinyali vermesi çıkışta zorlanacağı anlamına gelmektedir. Öyle büyük yükselişler beklememek lazım. 5,30 seviyeleri de alım potansiyeli olan önemli bir yerdir.

Temel analiz anlamında dövizi etkileyebilecek gelişmeler neler olabilir bir bakalım; enflasyonun yüksek seyretmesi, faizlerin yüksek seyretmesi (vadeli döviz fiyatlarında hedef fiyatları yukarı itmektedir), Hazine ihalelerinde satış miktarları, hazine itfaları, hazine ihale iptali faizleri geçici süre aşağı iterken, dövizde de yükselişe neden olabilir. Makro bozulmalarla beklentilerin daha da olumsuzlaşması güvenilir limana yönelme eğilimini artırır. Şimdilik büyük yükselişten sonra giderek azalan bir dalgalanmayla döviz piyasalarının oturmaya çalıştığını gözlemliyoruz. Bu durumun sürekli olmama ihtimalini yüksek buluyoruz. Her an çeşitli bahanelerle beklenmedik dalgalanmalar gelebilir. Şimdilik teknik veriler dolarda 5.70 ihtimali arttı demektedir. Sonrasını o seviyelere geliş şekli ve gücüne göre değerlendirebileceğiz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster