BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem "Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ"de değişiklik----

"Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ"de değişiklik

 Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğde değişiklik
19 Ocak 2019 - 09:49 www.finansgundem.com

TCMB tarafından Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazetede yayımlandı

İSTANBUL (AA) - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasınca (TCMB) Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazetede yayımlandı.

25 Aralık 2013 tarihli ve 28862 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ’in 4'üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde değişikliğe gidildi.

Söz konusu tebliğde zorunlu karşılığa tabi yükümlülükleri düzenleyen maddenin birinci fıkrasının "Mevduat/katılım fonu" (a) bendine "Resmi kuruluşlardan kabul edilenler hariç" kısmı eklendi.

Aynı tebliğin geçici 6'ncı maddesi de yürürlükten kaldırıldı.

11 Ocak 2019'dan geçerli olmak üzere, bugün itibarıyla yürürlüğe giren bu tebliğin hükümlerini Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı yürütüyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 1Borsacı19 Ocak 2019 17:56

    Rekabet bozacağı için özel bankalara satış gelir, HALKB ve VAKBN bu işden karlı çıkar. ISCTR bu işe dahil mi değil mi ona göre durumu belli olur.  BOTAŞ, TEÜAŞ, TPAO, Emlak GYO, Üniversiteler, Hastaneler, Vakıflar Genel Müdürülüğü, Diyanet, Maliye, Belediyeler  vs 100 milyar ortalama mevduat var. Aslan payı Ziraat Bank. Kamu mevduatı ağırlıklı vadesizde ve maks %11 faiz ile vadeli mevduatta.