BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriZ kuşağı için faizsiz kredi kartı----

Z kuşağı için faizsiz kredi kartı

Z kuşağı için faizsiz kredi kartı
11 Eylül 2020 - 16:47 www.finansgundem.com

Avustralya bankası NAB ödemelerden %20 faiz almak yerine aylık ücret alan kredi kartı oluşturdu. Kart faizli sisteme soğuk bakan Z kuşağı ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlandı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avustralyalı finansal teknoloji şirketi Afterpay’in hızla büyümesi ve genç müşterilerin borçlar üzerinde daha fazla kontrol sahibi olma istekleri Avustralya Ulusal Bankası’ndan (NAB) cevap buldu. Banka Çarşamba günü dünyadaki ilk faizsiz kredi kartını kullanıma sundu.

NAB’in “StraightUp” adını verdiği kart diğer kredi kartlarının %20 oranında uyguladığı faizi tüketicilerine hiçbir zaman faiz uygulamayacak. Buna karşın tüketicilerin her ay kartın limitine göre minimum bir tutarda ödeme yapması gerecek. Kart kullanılmadığı takdirde gecikme ödemesi veya ödeme alınmayacak.

NAB, yeni Visa kartının Afterpay'ın büyümesini sağlayan sistemle aynı amaca sahip olduğunu söylüyor: Z kuşağı müşteriler faiz taşıyan kartların kullanımını azaltmak istiyor, bu sayede borç döngüsü kontrolden çıkmıyor.

NAB'nin Kişisel Bankacılık Grup Yöneticisi Rachel Slade, kartın getirdiği yeniliği ifade ederek "Bu, borç ve kredi arasında bir alana uyuyor" dedi

Slade, "Pek çok genç müşterinin kredi kartı yok, çünkü tahmin edilemez durumları sevmiyorlar. Bu uygulama onları temkinli yapan şeyleri ele alıyor. Müşteriler geri ödemenin kesinliğini ve öngörülebilirliğini ister. Hiçbir sürpriz yok" ifadelerine yer verdi.

NAB’nin yeni kredi kartı Afterpay’den birçok yönden ayrılıyor. StraightUp müşterilerin bakiyeleri daha uzun bir süre boyunca geri ödemelerine olanak tanıyor. Yalnız bu uygulama sadece NAB’ini diğer kredi kartları için yaptığı “sorumlu kredi” kontrolleri yapıldıktan sonra sunulabiliyor. Kart Visa’nın kabul edildiği her yerde kullanılabilecek.

1000 dolarlık kredi limiti olan müşteriler 10 dolarlık aylık ücret de dahil olmak üzere her ay 35 dolar minimum ödeme yapması gerekecek. 2000 dolarlık limiti olan kartların aylık ödemesi 15 dolarlık ücretin de dahil olduğu 75 dolarlık minimum ödeme yapmaları gerekiyor. 3000 dolar limiti olan müşterilerin aylık minimum ödeme tutarı ise 20 dolarlık kart ücretiyle beraber 110 dolar. Müşterilerin aylık minimum ödeme miktarını her ay karşılaması gerekiyor. Aksi takdirde kart bloke ediliyor. Kart ödemeleriyle birlikte herhangi bir kazanım işlenmeyecek.

Krediye alışma kartı

Kredi faizi araştırma şirketi Rate City’nin Araştırma Direktörü Sally Tindall StraightUp’a ilişkin, “Bu kart bazı insanlara uygun gelip bazılarına gelmeyecektir. Başvuru yapmadan önce kullanıcıların aylık ücret faktörünü düşünerek hangi sıklıkla ödeme yaptıklarını belirlemesi gerekiyor” dedi.

Tindall, “Bu kart borç döngüsüne girmeden krediye erişim için destek tekerleri kullanmak isteyenler, acil bir durum için alt çekmeceye koymak isteyenler ya da bir kerelik satın alma yapıp zaman içerisinde ödemek isteyenler için yapılmış gibi gözüküyor. Fakat bu, düzenli kullanım yapanlar veya borcunu ödeme konusunda titiz davrananlar için olmayacak” ifadelerini kullandı.

Karta müşterilerinin geç ödemesi durumuyla ilgili soruyu yanıtlayan Rachel Slade, “Müşterilerle ilgilendikçe sorunlarla baş etme konusunda da tecrübe edineceğiz. Geç kalan ödemeleri müşterilere her zaman hatırlatıyoruz. Fakat bunu telefon mesajları gibi farklı yollardan da yapacağız” dedi.

Diğer bankaları değişime zorluyor

Yeni kredi kartı modeli Citi, Latitudeve Macquarie gibi farklı bankalara da kendi tekliflerini sunma konusunda baskı yaratıyor. Commonwealth Bank finansal teknoloji şirketi Klarna’ya yaptığı yatırımla şimdi al sonra öde uygulamasına geçip bankayı bu uygulamaya entegre ediyor. Bu durum Paypal’ın taksitli ödeme piyasana girmesiyle artan rekabete bir örnek niteliği taşıyor.

Citigroup’un ilk kadın CEO’sundan alınacak 5 önemli ders

 

Lagarde: Kovid'in ikinci dalgası belirsizliği artırıyor

 

ECB’den ilave teşvik paketi bekleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)