BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemWashington Post: Türkiye'nin elinde ses ve görüntü kayıtları var----

Washington Post: Türkiye'nin elinde ses ve görüntü kayıtları var

Washington Post: Türkiye'nin elinde ses ve görüntü kayıtları var
12 Ekim 2018 - 07:36 www.finansgundem.com

Washington Post, Türk yetkililerinin Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de sorguya alınması ve öldürülmesiyle ilgili ses ve görüntü kayıtlarına sahip olduklarını ABD'ye bildirdiğini iddia etti

ABD merkezli Washington Post gazetesinde yer alan bir haberde, Türk hükümetinin ABD'li yetkilileri, Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü kanıtlayan ses ve görüntü kaydının ellerinde bulunduğu konusunda bilgilendirdiği ileri sürüldü.

Haberde söz konusu ses ve görüntü kaydının, Suudi Arabistan Konsolosluğu güvenlik görevlilerinin Cemal Kaşıkçı'yı 2 Ekim'de konsolosluk binasından içeri girdikten sonra gözaltına aldıklarının, Suudi gazeteciyi öldürdükten sonra vücudunu parçalara ayırdıklarına işaret ettiği ileri sürüldü.
Washington Post'a konuşan ABD'li ve Türk yetkililer bahsi geçen kayıtların Kaşıkçı'nın öldürülmesinden Suudi güvenlik görevlilerinin sorumlu olduğuna dair 'ikna edici ve dehşet verici' kanıtlar sunduğunu ifade etti.

'SES KAYDINDA NASIL SORGULANDIĞI, İŞKENCE EDİLDİĞİ VE ÖLDÜRÜLDÜĞÜ DUYULUYOR'

Kayıtlara dair bilgi sahibi olduğu ifade edilen bir kaynak, "Konsolosluk içerisinden alınan ses kaydı, Cemal binaya girdikten sonra neler olduğunu ortaya seriyor. Cemal'in sesini ve Arapça konuşan adamların sesini duyuluyor. Nasıl sorgulandığını, işkence edildiğini ve sonra öldürüldüğünü duyabilirsiniz" şeklinde konuştu.

'TÜRK YETKİLİLER KAYITLARI YAYINLAMAKTA İSTEKSİZ'

Gazete, kayıtların varlığının Türk yetkililerin gazeteci Kaşıkçı'nın ölümünden Suudi yetkilileri sorumlu tutmakta hızlı davranmış olmalarına açıklık getirdiğini vurguladı. Gazeteye konuşan kaynak Türk yetkililerin, 'Türk istihbaratının kendi topraklarında bulunan yabancı milletleri nasıl gizlice dinlediğini ortaya çıkarabileceği için' söz konusu kayıtları yayınlamakta isteksiz olduklarını dile getirdi. (Sputnik)

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • devlet12 Ekim 2018 15:17

    adın halk ama milletini bu kadar kötüleyen halk olamaz

  • Halk12 Ekim 2018 13:18

    İşin içinde MIT kesin var. Adam satmakla ünlüler kendileri. Suriyeli muhalif komutanı da satmışlardı Suriye'ye. Her pis işin altından devlet kurumlarının çıkmasından bıktım.

  • KILIÇ12 Ekim 2018 08:05

    SUDİLERDE EGERKİ YETERLİ BİR KANIT OLSAYDI GİRİŞ ÇIKIŞ GÖRÜNTÜSÜ AYNI GÜN İÇİNDE YAYINLARDI DEMMEKİ SAKLADIGI VE GİZLEDİGİ ZAMANA YAYIP UNUTTURMA YOLUNU SEÇTİ TAKTİK TUTACAKMI.