BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriVisa’dan dev fintek işbirliği ----

Visa’dan dev fintek işbirliği

Visa’dan dev fintek işbirliği
20 Ekim 2020 - 13:56 www.finansgundem.com

Visa, Revolut ve Starling Bank’ın ardındaki finans teknolojisi şirketiyle stratejik bir işbirliği yaptı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Londra merkezli Global Processing Services (GPS), Visa’yla gerçekleştirdiği işbirliğinden elde ettiği fonları yeni coğrafi alanlarda genişlemek için kullanacak. Ödeme şirketi Visa, dijital bankalar Revolut ve Starling Bank’ın banka kartlarını sağlayan, kart şirketi GPS’e stratejik bir yatırım yaptı. GPS’in 19 Ekim tarihinde yaptığı açıklamaya göre, Visa’nın risk sermayesi bölümü, özel sermaye şirketi Dunedin’e sponsor olarak katılacak. Dunedin 2018 yılında finans teknolojisi şirketine 44 milyon sterlin yatırım yapmıştı.

GPS daha önce, Wirecard’ı rakipleri arasında görüyordu. Ancak daha sonra, bu yılın ilk dönemlerinde, Wirecard ciddi bir dolandırıcılık skandalının ardından iflas açıkladı.

GPS de geçmişte prestijine bazı darbeler aldı. Şirketin teknolojisi, İngiltere’nin dijital bankaları tarafından yaygın bir şekilde kullanılıyordu ve yoğun talep sonucu hizmetlerinde kesintiler oldu. Monzo da daha önce GPS’i, kendi kart üretim teknolojisini oluşturmadan önce kart sağlayıcısı olarak kullanıyordu.

Şirketten yapılan açıklamada, Visa’nın sağladığı fonun Avrupa dışında yeni bölgelerde ilerleme sağlamak için kullanılacağı söylendi. GPS 2019 yılında Visa’nın desteğiyle Asya Pasifik bölgesinde girişimlerine başlamıştı. Visa’nın Başkan Yardımcısı Kevin Jacques, “GPS ekosisteme değerli katkılar sunan şirketlere yatırım yapmaya ve onlarla işbirliği kurmaya devam ettiğimizin bir göstergesi. Bu şirketler ödeme sektörünü ilerletme potansiyeline sahip” dedi.

Açıklamalarının devamında “şirketin güçlü bir bilançosu var, sektörde iyi bir lider ve kilit bölgelerde büyüme gösteriyor. İnanıyoruz ki ödeme sistemlerinde önemli bir sağlayıcı olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Finans teknolojisi şirketinin Londra, Newcastle, Singapur ve Sidney’de ofisleri var. Şirket son dönemde yönetici kadrosuna üç kişi daha ekledi ve American Express, Fidelity ve Worldpay gibi şirketlerin deneyimlerini de bünyesine kattı.

GPS’in Başkanı Joanne Dewar, “Visa’yla olan bu stratejik işbirliği, GPS’in büyüme macerasında harika bir adım. Güvenilen ve kanıtlanmış bir ödeme sağlayıcı olarak dikkat çekmemizi sağlıyor ve erişim sağlayabileceğimiz alanları genişletiyor” dedi.

Açıklamalarının devamında, “Visa’yla dünyanın her yerinde çok iyi ilişkilerimiz var ve bunlardan güç almayı ve iki şirketin de kapasitesini göstermeyi sabırsızlıkla bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bankalar artan gelirlerini kendilerine saklayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)