BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriUBS mısırdan kredi kartı üretti----

UBS mısırdan kredi kartı üretti

UBS mısırdan kredi kartı üretti
24 Kasım 2020 - 17:56 www.finansgundem.com

İsviçre bankası UBS plastik yerine çevre dostu olması amacıyla mısırdan kredi kartı üretti

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa’nın en büyük bankalarından UBS plastik yerine mısırdan yapılan çevre dostu kredi kartını ve tamamen sanal olan yeni bir kartını müşterilerine tanıttı.

Gelecek yılın başlarından itibaren banka müşterileri kredi kartlarının dijital versiyonlarına UBS’in internet bankacılığı uygulaması UBS Twint’in yanı sıra, Mobile Pay, Apple Pay, Samsung Pay veya Google Pay üzerinden başvurarak anında kullanmaya başlayabilecek.

Bankanın ürettiği “Optimus Foundation Credit Card Eco” kredi kartlarında plastik yerine polilaktikasit kullanarak %80’den daha fazla doğada çözünebilen bir kart tasarladı. Söz konusu madde hayvan yemi olarak kullanılan mısırlardan elde ediliyor. İsviçre bankası yıllık kredi kartı gelirlerinin %0,75’ini sosyal sorumluluk projeleriyle ilgilenen Optimus Vakfı’na bağışlıyor.

UBS’in İsviçre Birimi ve Kişisel ve Kurumsal Bankacılık Birimi Operasyon Direktörü Karin Oertli konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Daha sürdürülebilir bir topluma geçiş zamanımızın en büyük zorluklarından birisi. UBS çözümün bir parçası olmak istiyor ve inovatif fikirlerle öncülük ediyor. Plastiksiz yapılan yeni kartlarımız buna katkıda bulunuyor" ifadelerine yer verdi.

Kredi kartlarında plastik yerine doğayla çözünebilir maddelerin kullanılması konusundaki ilk çalışma UBS’e ait değil. Geçtiğimiz ay çevre dostu arama motoru şirketi Ecosia ahşaptan kredi kartı üreten finansal teknoloji şirketi Tree Card’ın %20 hissesine 1 milyon sterlin yatırımda bulunmuştu. Ahşaptan yapılmasına karşın söz konusu kredi kartı Mastercard altyapısıyla destekleniyor, ayrıca çip desteği, temassız işlem ve mobil ödeme gibi özellikleri de bünyesinde bulunduruyordu.

Ahşap banka kartı fikrine 1 milyon sterlin yatırım

 

Banka ve fintek rekabeti tarih mi olacak?

 

94 yaşındaki kraliçe bile Blockchain’i araştırıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)