BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkUBS, Çin'de büyümek istiyor----

UBS, Çin'de büyümek istiyor

UBS, Çin'de büyümek istiyor
12 Ekim 2018 - 08:20 www.finansgundem.com

UBS, Çin'deki ortaklıkta payını yüzde 51'e çıkarmaya yaklaştı

İsviçre'nin en büyük bankası UBS, Çin'de bir aracı kurumun çoğunluk hissesine sahip ilk yabancı yatırım bankası olmaya yaklaştı.
UBS'in Çin'deki iştiraki UBS Securities'in ortaklarından Guodian Capital, Şirket'in yüzde 12,01 payını UBS'e 57,4 milyon dolar karşılığında satmaya hazırlandığı konusunda Pekin Hisse Senedi Borsası'na
bilgi verdi. Satış sonrasında Guodian Capital'in UBS Securities'te payı yüzde 1,99'e inecek.
Şirket'in bir diğer ortağı olan Cofco Group da yüzde 14 payının tamamını 462 milyon yuan karşılığında UBS'e satmaya hazırlandığını bildirdi.
UBS'in UBS Securities'teki payı hali hazırda yüzde 24.99, Guodion Capital ve Cofco Group'un paylarını aldığında hisse oranı yüzde 51'e çıkaracak. Çin'de mevcut kuralların yabancı yatırım bankalarını bir aracı kurumda alabilecekleri hisse oranı için belirlediği üst sınır da yüzde 51.
UBS Securities'in hali hazırda yüzde 33 hissesi Beijing Guoxiang Asset Management ve yüzde 14,01 hissesi Guangdong Provincial Communication Group'a ait.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)