BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk müteahhitler ticari inşaatta Rusları geçti----

Türk müteahhitler ticari inşaatta Rusları geçti

Türk müteahhitler ticari inşaatta Rusları geçti
26 Nisan 2019 - 07:25 www.finansgundem.com

Cushman & Wakefield şirketinin açıkladığı verilere göre Türk müteahhitler, Avrupa'da en çok ticari emlak projesi inşa etmede Rusları geride bırakarak ilk sırayı aldı

Avrupa'da geçen yıl en çok yeni ticari emlak projesi inşa edilen ülke Türkiye oldu. Rusya ise ikinci sırada. Cushman & Wakefield şirketinin açıkladığı verilere dayanan habere göre, 2018'de Türkiye'de farklı formatlarda 525 bin metrekarelik mağaza inşa edilirken, Rusya'da bu miktar 483 bin metrekare oldu.

Listenin üçüncü sırasında 300 bin metrekarelik toplam ile Polonya var.

Bu üç ülkeyi sırasıyla Fransa, Finlandiya, İngiltere, Almanya, İspanya, Hollanda ve İtalya takip ediyor.

Cushman & Wakefield analistleri söz konusu inşaat hacminde bu yıl artış beklemiyor. Ancak yeni konsept verme, yani tadilat ve restorasyon projelerinin sayısında artış gözlenmesi muhtemel.

Daha önce Rus basını Ocak-Mart 2019 döneminde Moskova'daki boş ticari emlak oranının yüzde 4'e kadar düştüğünü yazmıştı. Lenta sitesi, 2014 yılından beri en düşük seviyeye inen bu göstergenin, ticari emlak inşaatlarındaki yavaşlamaya işaret ettiğine dikkat çekiyor. (turkrus.com)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)