BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTümamiral Yaycı: Duruşma açık yapılsın halk gerçekleri öğrensin----

Tümamiral Yaycı: Duruşma açık yapılsın halk gerçekleri öğrensin

Tümamiral Yaycı: Duruşma açık yapılsın halk gerçekleri öğrensin
23 Mayıs 2020 - 11:39 www.finansgundem.com

İstifa eden Tümamiral Cihat Yaycı, Milli Savunma Bakanlığı’na başvurarak hakkındaki soruşturmaya dava aşamasında gizlilik uygulanmamasını istedi.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, Donanma Komutanlığı'nın ihtiyacı olan 1,5 milyon lira bedelli torpido telinin, şartnameye uymadığı gerekçesiyle muayene komisyonu tarafından kabul edilmemesi, muayene komisyonu üyeleri üzerinde yapılan baskılar sonucu, başta kabul edilmeyen malzemelerin “Bu seferlik” alınması ve ödemesinin yapılmasının istenmesiyle başlayan kriz, giderek büyüyor.

MİT DURUŞMA İÇİN GİZLİLİK KARARI İSTEDİ

Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen “gizli kayıtlı” fezlekede, konunun stratejik olması nedeniyle duruşmalara gizlilik kararı istendi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda Kurmay Başkanı Cihat Yaycı ve arkadaşları tarafından geliştirilen “FETÖMETRE” yazılımıyla, bin civarında “Kripto FETÖ”cünün ortaya çıkarılması sağlanmıştı. Bunların önemli bir bölümü de daha sonra itirafçı oldu.

GÖREVDEN ALININCA İSTİFA ETTİ

Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı görevinden alındığını geçen Cumartesi günü 03.00 civarında öğrenen Yaycı'nın, pazartesi günü Deniz Kuvvekleri Komutanlığı'ndan ayrılışının yapılması, aynı gün Genelkurmay Başkanlığı'na katılımının sağlanması istendi. Devir-teslime bile fırsat verilmeyen Yaycı göreve başlamadı ve istifa etti. Komutanın izin ve sonrasında istifası kabul edildi.

‘HALK GERÇEKLERİ ÖĞRENMELİ’

Yaycı, bakanlığın yanı sıra savcılığa da dilekçe verip, duruşmaların kamuoyuna açık yapılmasını talep etti. Stratejik bir konu olduğu için duruşmanın gizli yapılması belirtilmesine karşın, Yaycı'nın da “Duruşmalar açık yapılmalı, halk gerçekleri öğrenmeli” dediği öğrenildi. Son kararı mahkeme verecek.

‘TÜRKİYE’NİN AKDENİZ’DEKİ HAKLARINI EN İYİ SAVUNAN KOMUTANDI’

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda Deniz Hukuku Uzmanı olarak görev yapan Avukat Şenay Kaya, “Hakkı sahibine teslim etmek onurlu ve erdemli bir davranıştır” dedi ve sosyal medyada şunları yazdı:

* Yaycı, denizlerimizle ilgili hazırladığı makale ve çalışmalarını önce Tümamiral Cem Gürdeniz'e arz etti. Gürdeniz “Deniz Kuvvetleri Komutanı'na arz edelim” dedi. Zamanın kuvvet komutanı Yaycı'dan çalışmalarını dinledi.

* 2010'da MGK'ya takdimi sağlandı. Yaycı Deniz Hukukunu en iyi bilen ve Türkiye'nin Akdeniz'deki haklarını en iyi savunan komutandı. Yunanistan'ı köşeye sıkıştırdı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZIR ZOP HERİF23 Mayıs 2020 18:04

    bu yiğit ve yurtsever devrimci komutan bir daha zor gelir.gelse gelse faşist,yobaz,örümcek kafalı  biri gelir.

  • Yanlız köylü25 Mayıs 2020 10:44

    Bu köşelere yazıp bu güne kadar adı duyulmayan birini övünç madalyasıyla ödüllendirdin birde yerine kim geleceni düşünüyorsun senin kafan baya basıyor bu işlere seni ketirsinler bukadar basit 80miliyon da bir amiral görür

  • HAKAN25 Mayıs 2020 03:40

    NEREDEN BİLİYON ÖRÜMCEK KAFALI BİRİ GELECEĞİNİ

  • Samet23 Mayıs 2020 16:03

    Açık ve canlı yayınlanmalıki millet olan biten nedir öğrensin.

  • Yanlız köylü25 Mayıs 2020 10:49

    Evet doru bir yorum size katılıyorum iran gibi sokakta uygulansın herkez görsün

  • Vatandaş23 Mayıs 2020 15:34

    Destanlar yazan komutana bunu layık gören zihniyeti unutmayın takiye yapanların yanında kimler durmuş anlayacağız bir vatandaş olarak Komutana teşekkür ederim hizmetlerinden dolayı

  • Mazlum çoban25 Mayıs 2020 10:36

    Nerden biliyon destanlar yazdını aynı cepede omuz omuza çarpıştınızmı ki hemen yargı önüne çıkıp ne olduhu beli olmayan bi dava düne kadar daha kim oldu bilinmeyen TC yüzde 95 nin adını bile duymadı bi komutanı hemen karaman ilan ettin çok acele ettin

  • Vatanperver 23 Mayıs 2020 13:00

    Madem bu kadar milli bir adam, birileri bunu anlaşılan yemek istiyor o zaman milli irade sahip çıkmalı aksi bir durum varsada açıklansın, vatandaş olarak cidden merak ediyoruz..