BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump: Türkiye'yi seviyorum ve Erdoğan'la çok iyi anlaşıyoruz----

Trump: Türkiye'yi seviyorum ve Erdoğan'la çok iyi anlaşıyoruz

Trump: Türkiye'yi seviyorum ve Erdoğan'la çok iyi anlaşıyoruz
03 Aralık 2019 - 12:58 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un NATO'ya ilişkin ifadelerine tepki gösterdi. Trump, "NATO'nun beyin ölümünün gerçekleştiğini söylemek çok aşağılayıcı" dedi. Trump, Türkiye'yle iyi ilişkilere sahip olduklarını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" açıklamasını "nahoş" ve "aşağılayıcı" olarak niteledi. Trump,"NATO büyük bir amaç için hizmet ediyor. NATO için böyle bir açıklama yapamazsınız" ifadeleri ile Macron'a yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Fransa'nın NATO'ya en çok ihtiyaç duyan ittifak üyesi olduğunu savunan Trump, NATO'dan en az faydalanan ülkenin de ABD olduğunu söyledi. Trump sözlerine "Macron ile iyi bir ilişkim var ancak kendisi bazen söylememesi gereken şeyler söylüyor" diyerek devam etti.

Trump, "Fransa'nın Amerikan şirketlerine vergi uygulamasını istemiyorum, vergi uygulayacak biri varsa o da ABD'dir, Fransa değil" dedi.

"TÜRKİYE İYİ İŞ ÇIKARIYOR"

Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Trump, "Türkiye'yle iyi ilişkilerimiz var. Yeterince uzun süre sınırlarında kaldık, artık sınırlarından çekildik. İyi iş çıkarıyorlar" dedi.

Bağdadi operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulunan Trump, "Türkiye'yi seviyorum. Erdoğan ile çok iyi anlaşıyoruz. Bağdadi operasyonunda çok yardımcı oldular. Daha iyisini yapamazdı, daha fazla destek veremezdi" dedi.

F-35'ler hakkında da konuşan Trump, "Türkiye milyarlarca dolar değerinde F-35 savaş uçakları aldı. Eğer biz vermeyi reddedersek başka yerler arayacaklardır" ifadelerini kullandı.

KUZEY KORE, İRAN VE SUUDİ ARABİSTAN AÇIKLAMASI

Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a taktığı lakapla ilgili olarak, "Ona roket adam diyorum çünkü roket fırlatmayı seviyor" diye konuştu.

Trump, Suudi Arabistan'daki Amerikan askerleriyle ilgili ise, "Suudi Arabistan saldırıya uğradı, yardıma ihtiyaçları vardı, biz de asker gönderdik. Onlar da şu an bize ödeme yapıyor" dedi.

İran'da son haftalarda yaşanan benzin zammı protestolarına da değinen Trump, "Orada yaşananlar korkunç, çok sayıda ölü olduğu söyleniyor. Medyanın oraya gidip ne olduğunu göstermesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)