BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriTrump: Honduras'tan gelen göçmenler duvarda haklılığımızı gösterdi----

Trump: Honduras'tan gelen göçmenler duvarda haklılığımızı gösterdi

Trump: Honduras'tan gelen göçmenler duvarda haklılığımızı gösterdi
16 Ocak 2019 - 06:51 www.finansgundem.com

Honduras'tan yeni bir göçmen konvoyu ABD'ye ulaşmak üzere yola çıktı. ABD Başkanı Trump, "Duvar konusunda ne kadar haklı olduğumuz görüldü" dedi

ABD Başkanı Donald Trump, Honduras’tan yola çıkan yeni bir göçmen konvoyunun, Meksika sınırına duvar örme talebinin haklılığını ortaya koyduğunu savundu.

Twitter’dan açıklama yapan Trump, ‘’Yeni, büyük bir konvoy güney sınırımıza doğru Honduras’tan yola çıktı’’ dedi. Trump, Amerikalı vergi mükelleflerinin duvarı karşılamasına karşı çıkan Demokrat isimler Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Senato azınlık lideri Chuck Schumer’e halktan çağrı yapmasını istedi. ABD Başkanı, ‘’Onlara söyleyin, sınırda insansız hava aracı uçurmak göçmenleri engellemeyecek. Sadece bir duvar işe yarayabilir. Duvar ya da çelik bariyer, ülkemizi güvende tutar’’ ifadelerini kullandı.

Trump ayrıca Pelosi ve Schumer’e ‘’Siyasi oyunlardan vazgeçin ve hükümetin kapalı kalmasını sonlandırın’’ diye seslendi. Federal hükümet 25 gündür kısmi olarak kapalı. Trump Meksika sınırına örmek istediği bariyer ya da duvar için Kongre’den 5 milyar dolar bütçe talep ediyor. Demokratlar ise sınır güvenliğinin arttırılması için 1 milyar 300 milyon dolar öneriyor; öneride duvarın bahsi geçmiyor.

Trump’la Demokrat temsilciler arasındaki anlaşmazlık nedeniyle 800 bin federal devlet memuru ya ücretsiz izinde ya da maaş almadan çalışıyor. Çoğu kamu hizmeti durdu. Müzeler ve parklar kapandı.

Trump ise Twitter’dan Demokratlar’a yüklenmeyi sürdürerek ‘’Çalışan memurlar maaş alamazken Nancy Pelosi’ye neden ödeme yapılıyor’’ mesajını paylaştı.

ABD Başkanı, ‘’Anketler halkın sınırdaki suç olaylarını ve insani krizi anlamaya başladığını gösteriyor. Oran yüzde 50’nin üstüne hızla çıktı. Demokratlar yakında ‘Suç Partisi’ olarak anılmaya başlayacak. Sınır güvenliği istememeleri saçma’’ ifadelerini kullandı.

Honduras’ta suç olaylarının yüksek olduğu San Pedro Sula kentinden yola çıkan konvoyun gün içinde daha çok ‘yolcu’ alması bekleniyor. Honduras ve diğer Orta Amerika ülkelerinden binlercesi ise Meksika’nın ABD sınırındaki Tijuana kasabasındaki kamplarda tutuluyor.

Anketlere göre Amerikalılar’ın çoğunluğu hükümetin bu kadar uzun kapalı kalmasından Trump ve Cumhuriyetçiler’i suçluyor. Trump ise Kongre’deki Demokratlar’ın eşit derecede sorumlu olduğunu savunuyor. ABD Başkanı daha geçen ay hükümet kapanmadan önce, konu sınır güvenliği olunca sorumluluğu tek başına göğüslemekten gurur duyacağını söylemişti.

Trump New Orleans’da çiftçilere seslenmiş, ‘’Demokratlar Amerikalılar’ın güvenliğini sağlamak için almamız gereken önlemleri onaylamayacaklar’’ demişti.

Çiftlik Federasyonu’nun 100’üncü yıllık toplantısında konuşan Trump, ‘’Asla geri adım atmayacağım’’ demiş ve Demokratların duvar krizini gelecek yılki başkanlık seçimlerinde kendisine karşı kullanmak için bütçe vermediğini öne sürmüştü.

Altı kamuoyu yoklamasına göre Amerikalılar’ın yarısından fazlası hükümetin kapalı kalmasından Trump’ı ve Cumhuriyetçi Parti’yi sorumlu tutu. Anketlerden birinde seçmenlerin yüzde 63’ü Demokratlar’ın bazı hükümet kurumlarının açılması için sınır güvenliğini içermeyen tasarısına destek veriyor.

Ulusal acil durum ilanı kapıda mı?

Donald Trump Pazartesi sabah New Orleans’a yola çıkmadan önce Beyaz Saray muhabirlerine yaptığı açıklamada, duvarı Kongre’nin onayı olmadan inşa etmenin yolunu açacak ulusal acil durumu şu an için ilan etmeyeceğini söylemişti.

Trump’ın danışmanı Kellyanne Conway Amerika'nın Sesi'ne yaptığı açıklamada, ‘’Çözüme ve müzakerelere açığız’’ dedi. Conway, yönetimin ve Demokratlar’ın görüşmelerinin sürdüğüne işaret etmiş ancak ayrıntı vermemişti.

Trump, Kongre’deki en yakın destekçilerinden Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham’ın, Demokratlar’la müzakereler sürerken bazı devlet dairelerini üç haftalığına açma önerisini de geri çevirdi.

Graham haber kanalı Fox’a konuşmuş ve müzakerelere bir şans daha verildikten sonra gerekirse acil durum deklarasyonunu destekleyeceğini belirtmişti. Cumhuriyetçi senatör, ‘’Trump’ı hükümeti kısa bir süre için açmaya çağırıyorum, mesela 3 hafta için. Başkan fişi çekmeden anlaşmaya varabilir miyiz bir görelim. 3 hafta sonunda hala anlaşamamış olursak masadan kalkarız’’ demişti.

Trump ise bu öneriyle ilgilenmediğini, Kongre’deki Demokratların bu durumu sona erdirebileceğini söylemekle yetinmişti.

Demokratlar’ın kontrolundaki Temsilciler Meclisi, bazı devlet dairelerinin yeniden işlemesini sağlayacak tasarıları kabul etti. Başka bir tasarı devlet dairelerini 1 Şubat’a kadar açmayı öngörüyor. Perşembe günü görüşülecek bir başka tasarıda da bu tarih 28 Şubat.

Nancy Pelosi Pazartesi günü Twitter’dan yaptığı açıklamada, hükümetin kapanmasından Cumhuriyetçiler’i sorumlu tuttu, Trump’tan Senato’ya bu durumu sona erdirmeleri için izin vermesini istedi. Pelosi, ‘’Başkan, Meksika’nın ödeyeceği sözü verdiği sınır duvarının parasını sırf vergi mükelleflerinden çıkartmaya zorladığı için, ücretsiz izne çıkartılan memurlar ölüm kalım savaşı veriyor’’ diye yazdı.

Senato azınlık lideri Demokrat Chuck Schumer, çoğunluk lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell’ı, Temsilciler Meclisi’nden geçen ve hükümeti geçici olarak açacak tasarının Senato’da oylanmasına izin vermeye çağırdı.



600 KİŞİLİK GRUP

Honduras’tan Amerika sınırına ulaşmak için yüzlerce kişilik bir grup daha yola çıktı. Grup, geçen yıl binlerce kişinin kullandığı yolu kullanarak Amerika sınırına ulaşmaya çalışacak.

San Pedro Sula kentinde biraraya gelen yaklaşık 600 kişilik bir grup Salı günü yola koyuldu.

Gruptan çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 300 kişi küçük otobüslerle Guatemala sınırına ulaşmaya çalışıyor.

Diğer 300 kişi ise sınır kenti Agua Caliente’ye yürümeye başladı. Yürüyenlerden birinin kızının ıslanmaması için bir gazeteciden şemsiyesini istemesi dikkat çekti.

Yürüyenlerden bazıları da yerel dükkanlardan gıda ve su yardımı talep etti.

Yeni grubun sınırdaki gerilimi arttırması bekleniyor.

Orta Amerikalılar’ın oluşturduğu grubun Meksika’nın Amerika sınırındaki kenti Tijuana’ya gidip gitmeyeceği netleşmiş değil. Kasım ayından bu yana Orta Amerikalılar’dan oluşan üç grup Tijuana’da bekliyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g.17 Ocak 2019 01:29

    TRUMP'UN BÜYÜK DEDESİ DE ALMAN VATANDAŞI İKEN İZİNSİZ ABD'YE GİTTİ DİYE ALMAN VATANDAŞLIĞINDAN ÇIKARILINCA TEKRAR ABD'YE DÖNÜŞ YAPMIŞ SONRA DA ABD VATANDAŞI OLMUŞ Abd sınırına gelen insanlar geri gönderilirse ülkeleri de onları vatandaşlıktan çıkarmış ise durumları ne olacak ? Dünya topraklarının tamamı devletlerce sahiplenmiş durumdaysa her insan yaşamak için bir ülkeye sığınmak zorundadır ABD HONDURAS'TAN GELENLERE DUVAR ÖRÜYOR İSE HONDURASLILAR/HONDURAS DEVLETİ DAİR ABD'NİN ZENGİN TURİSTLERİ DAHİ OLSA BÜYÜKELÇİLERİ DAHİL ÜLKELERİNE GİRİŞİNE İZİN VERMEMELİDİR Benim vatandaşımı kovan/eziyet eden devletin vatandaşı da ülkemden kovulmalıdır