BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatTrump gider ayak ilaç fiyatlarını düşürdü----

Trump gider ayak ilaç fiyatlarını düşürdü

Trump gider ayak ilaç fiyatlarını düşürdü
21 Kasım 2020 - 10:43 www.finansgundem.com

Seçimleri kaybeden Trump, icraatlarına devam ediyor. Trump’tan 51 yıl sonra ilaç fiyatlarıyla ilgili kritik hamle


İlaç fiyatlarının düşmesi için harekete geçen Donald Trump, "Bunu yapmak zorundayız" dedi. ABD Başkanı Donald Trump, ABD'de çok yüksek olan reçeteli ilaçların fiyatlarının azaltılması için iki yeni kuralı yürürlüğe soktuğunu açıkladı. İlaç firmaları ile ilgili olarak “Beni çok fazla sevmezler ama bunu yapmak zorundayız” diyen Trump, kuralların kendinden sonraki yönetim tarafından da korunacağını umduğunu belirtti.
Hali hazırda 51 yıl içinde kendi yönetiminin ilk defa ilaç fiyatlarının ucuzlamasını sağladığını belirten Trump bu sebeple büyük ilaç üreticilerinin kendisine karşı, kampanyası süresince milyonlarca doları karşı reklam için harcadıklarını söyledi.

YÜZDE 30 TASARRUF EDİLECEK

Bir diğer kuralın da marka ilaçlar ile ilgili olarak da federal sağlık sistemine indirim verilmesi olarak açıklanırken Trump bu yaklaşımın hastaların yüzde 30 tasarruf etmesini sağlayacağını belirtti. İlaç firmalarının aracılara verdiği paraları ortadan kaldıracağını belirten Trump “Amerikan yaşlıları aracıyı ortadan kaldırarak milyarlarca dolar tasarruf edecek” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)