BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTHY yurtdışı heyetler için temaşa edecek personel arıyor----

THY yurtdışı heyetler için temaşa edecek personel arıyor

THY yurtdışı heyetler için temaşa edecek personel arıyor
14 Ekim 2019 - 06:29 www.finansgundem.com

THY, yurtdışından gelen heyetlerle yeterli düzeyde “temaşa” edilemediğini belirterek, kendi faaliyetlerinde görevlendirilmek üzere valilikten yabancı dil bilen memurların listesini istedi

Türk Hava Yolları (THY), şehirlerin tanıtılması adı altında kamu kurumlarında görevli personelin kendi çalışmalarında da görevlendirilmesi için harekete geçti. THY yönetimi, yurtdışından gelecek heyetlerle yeteri kadar “temaşa” edilmediği ve iletişim kazaları olduğu değerlendirmesiyle kurumlardan “Yabancı lisan bilen personel envanteri” talep etti. İngilizce dışında dil bilen personel arayan THY’nin öğretmen, polis, jandarma ve diğer memurların kendi faaliyetlerinde görevlendirilmesi için valiliklere başvurduğu ortaya çıktı.

‘TEMAŞA' ARAYIŞI

Tanıtım turları yaptığını belirten THY talebinin gerekçesi, “Şehirlerin yurtdışında tanıtılması ve daha fazla yabancı turist tarafından ziyaret edilmesi için çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Bunların bir çeşidi olan ‘Fam Trip-İnfo Tur-Press Tur’ kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerinden heyetler getirilmiş ve acenteler ile bir arada iş toplantıları icra edilmiştir” denilerek açıklandı. Turlardan beklediği verimi alamadığını belirten THY satış müdürleri, “Ziyaretimize gelen ülke temsilcilerine kendi lisanları ile temaşa edilmediğinden bazı hususlarda iletişim kazaları veya boşlukları olduğu temaşa edilmiştir” değerlendirmesinde bulundu. Yabancı ziyaretçilerle kendi dillerinde de görüşebilmek için personel arayışındaki THY’nin talep yazısında, Türk Dil Kurumu sözlüklerine göre “seyretmek, bakmak” anlamındaki “temaşa etmek” deyimini kullanması da dikkat çekti. Temaşa, “gösterim, oyun, temsil, piyes, tiyatro” anlamlarına da geliyor.

Dil bilen personele ilişkin envanter talep yazısının, Şanlıurfa’daki bütün kaymakamlıkların yanı sıra İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne de gönderildiği öğrenildi. (Cumhuriyet / Ozan Çepni)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)