BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTESK Başkanı Palandöken: Yerli ve milli olma bilinci artmalı----

TESK Başkanı Palandöken: Yerli ve milli olma bilinci artmalı

TESK Başkanı Palandöken: Yerli ve milli olma bilinci artmalı
12 Aralık 2019 - 10:11 www.finansgundem.com

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Bu hafta ülkemizin dört bir yanında yerli ve milli olma bilincinin önemi vurgulanmalı" dedi

Her yılın 12 - 18 Aralık haftasını kapsayan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nedeniyle yazılı bir açıklamada bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Bu hafta ülkemizin dört bir yanında yerli  ve milli olma bilincinin önemi vurgulanmalı. Çünkü ülke ekonomilerinde  kalkınmanın olmazsa olmaz birinci kuralı yerli malı kullanımı. Alışverişlerde, elektronik, gıda, tekstil her sektörde öncelikle yerli  üretimler tercih edilmeli. Öte yandan birikimin önemi adına kumbara  kültürünün tekrar canlandırılması ve evimizde ya da iş yerlerimizde  elektrikten kâğıt peçeteye kadar her şeyi tasarruflu kullanmanın  önemini çocuklarımıza aşılamalıyız. Atalarımızın da dediği gibi,  güvenme varlığa, düşersin darlığa" dedi.

"YERLİ OLAN TERCİH EDİLDİKÇE KALİTESİ DE ARTACAKTIR"

Yerli üretimin tercih edildikçe kalitesinin ve başarısının  artacağını hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Güçlü ve her geçen gün  büyüyen bir potansiyele sahip ülkemizde tam kalkınmayı  gerçekleştirmenin ilk koşulu yerli olanı desteklemektir. Telefondan  ayakkabıya, kazaktan pirince kadar her alanda öncelikli tercih yerli  üretim logolu ürünler olmalı. Bu yıl Ekim ayında geçen yılın aynı  dönemine göre ithalat yüzde 8 arttı. Paramız yurtdışına çıkacağına  ülkemizde kalmalı. İthalatı azaltmanın ilk yolu yerli ve milli olmak. Örneğin dünyanın en kaliteli ayakkabısını üretsek, bu ülkemiz  içerisinde tercih edilmedikten sonra hiçbir şey anlam ifade etmez. Biz  ne kadar alır ve destek sağlarsak, yerli ürün o kadar kendini  geliştirip kalitesini artıracaktır. Bugün dünya üzerinde herkesten iyi  olduğumuz birçok alan varken, bunu iyi değerlendirmeliyiz" diye  konuştu.

"İSRAFTAN KAÇMAK VE TASARRUF YAPMAK ALIŞKANLIK EDİNİLMELİ"

Evimizdeki peçeteden, iş yerimizdeki elektriğe her alanda israftan  kaçmanın önemine dikkati çeken Palandöken, "İşimiz bittiğinde  kapatmadığımız elektrik lambası, iki tane yetecekten üç tane  koparttığımız kâğıt havlu, yetecek kadar ayakkabımız varken bir çift  daha ayakkabı gibi israfa yönelik her davranışımız cebimizden ve  ekonomimizden gidiyor. İsraf ettiğimiz ekmekler, kıyafetler, enerji  kaynakları, tüm bunların hiçbiri ne ahlakımızda ne de dinimizde yeri  olan şeyler. İsraf etmezken aynı zamanda tutumlu davranmak ve tasarruf  yapmak milli bilincimizin kuvvetli olduğunu gösterir. Bu bilinci küçük  yaşta çocuklarımız ve gençlerimize de aktardığımızda geleceğimizi daha  sağlam inşa ederiz. Bu nedenle bu hafta farkındalık oluşmalı ve  israftan kaçmak, tasarruf yapmak alışkanlık haline gelmeli" şeklinde  söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)