BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTemsa'ya haciz başlatıldı----

Temsa'ya haciz başlatıldı

Temsa'ya haciz başlatıldı
12 Aralık 2019 - 07:53 www.finansgundem.com

Satışının ardından üretimini 2 hafta durduran Temsa’ya bankalardan haciz başlatıldı. Şirketin vadesi dolan kredi ve teminatlarını ödeyemediği belirtiliyor

Sabancı Holding tarafından İsiçre merkezli Rıfkı Enver Ünver ve eşi Rukiye Devres Ünver'in sahibi olduğu şirkete satılan Temsa'daki gelişmeler sürüyor. 

11 Kasım'da finansgundem.com'daki haberde Ünver'lerin şirketine satılmasının ardından Temsa'nın borç krizine girdiği ve bankalarla yapılandırma için masaya oturduğu kamuoyuna duyurulmuştu. 

Üretimin 2 haftalığına durdurulduğu ve Meclis gündemine de taşınan Temsa'da haciz sürecinin başladığ bildirildi. Erdoğan Süzer'in Sözcü'de yer alan haciz haberi şöyle:

Yılda 10 binin üzerinde otobüs, midibüs ve hafif kamyon üreten, ABD ve Avrupa Birliği dahil yaklaşık 70 ülkede faaliyet gösteren otomotiv devi Temsa'nın önce True Value Capital Partner's fonuna satılması, ardından da üretime ara vermesi tartışmalara neden oldu. Temsa operasyonu TBMM gündemine kadar gelirken, şirkete kredi veren bankaların kredi ve teminat mektuplarında yaşanan ödeme ve tazmin zorlukları nedeniyle haciz işlemlerine başladıkları ifade edildi.

MİLYARI AŞKIN YÜKÜMLÜLÜK

Sabancı Holding, 1968 yılından beri üretimini sürdüren Temsa'yı geçen mayıs ayında İsviçre'de kurulan True Value Capital Partner's'a satmıştı. Temsa'yı alan şirketin Rıfkı Enver Ünver ve eşi Rukiye Devres Ünver tarafından İsviçre'nin Lozan kentinde satıştan yaklaşık 2 ay önce mart ayında 100 bin İsviçre Frangı sermayeyle kurulduğuna işaret edilirken, şirketin 23 Aralık 2019 tarihine kadar Temsa'da üretimi durdurması tartışmaları alevlendirdi. Temsa'nın üretime ara vermesinin, şirketin finansal yönden sıkıntıda olmasından kaynaklandığı ifade ediliyor.

Temsa'nın kamu bankaları da dahil çok sayıda bankaya nakdi kredilerle teminat mektuplarından oluşan milyar lirayı aşan yükümlülüklerinin bulunduğu konuşuluyor. Temsa'nın vadesi dolan yükümlülükleriyle ilgili ödeme ve tazmin zorlukları yaşadığını belirten kaynaklar, alacaklı bankaların gününde ödenmeyen borçları tahsil etmek için haciz işlemi başlattığını ifade ettiler.

Temsa'nın kredi borçlusu olduğu halde İsviçreli fona yapılan satış öncesinde bankalara bilgi verilmemesine de tepki gösteren bankacılar, “Satış öncesine kadar Temsa'nın finansal durumu ile ilgili olarak herhangi bir olumsuz haber yoktu. Uzun yıllardır üretim yapan bir firmanın birden finansal darboğaza girmesi mümkün olamaz. Finansal sorunların satıştan önce başladığını düşünüyoruz” diye konuştular.

TEMSA, Meclis gündeminde

 

Temsa üretimi durdurdu

 

Temsa’da neler oluyor?

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Misafir19 Aralık 2019 08:56

    Türkiye'nin sabancisinin attığı birkazik daha, sorsan Türk markası, İngiliz fonuna devrokdugundan beri, mal varlığı kaçırıyor Türkiye'den. Ve bunu herkesin gözünün önünde yapıyor.

  • Ahmet T12 Aralık 2019 18:02

    Sakıp Sabancı ölünce diğer Sabancılar iyice cıvıttı. Yakında topu birden paralarını da yanlarına alıp başka ülkelere göçerse hiç şaşırmam.

  • Misafir19 Aralık 2019 08:57

    Zaten çoktan gittiler, İngiltere'ye bir fona devroldular iyanin