BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTeklas Kauçuk'dan şirketin satışı için JP Morgan'a yetki----

Teklas Kauçuk'dan şirketin satışı için JP Morgan'a yetki

Teklas Kauçuk'dan şirketin satışı için JP Morgan'a yetki
15 Mayıs 2019 - 16:58 www.finansgundem.com

Otomotiv parçaları üreticisi Teklas Kauçuk, şirketin olası satışı için JP Morgan'ı yetkilendirdi.

Otomotiv parçaları üreticisi Teklas Kauçuk, şirketin olası satışı için JP Morgan'ı yetkilendirdi. Konuya yakın iki kaynak, taşıtlar için ısıtma ve soğutma sirkülasyon sistemi üreticisi şirket 600-700 milyon euroya kadar değerlemeye sahip olduğunu söyledi.

Danon ailesine ait Teklas Kauçuk'a haber anında ulaşılamadı. JP Morgan sorulara yanıt vermedi. Kaynaklar Teklas için tekliflerin kısa süre içinde alınacağını, ilgilenenler arasında Cooper Standard ve Bain Capital'in bulunduğunu ifade etti.

Kaynaklar, Teklas'ın faiz, amortisan ve vergi öncesi kârının (FAVÖK) 80-90 milyon euro aralığında olduğunu ve değerlemesinin 7-8 çarpan olabileceğini belirtti. Teklas daha önce de satışa çıkmış, ancak satış süreci şirketin parça tedarik ettiği Volkswagen'in dizel araçlarla yaşadığı sorunlar nedeniyle askıya alınmıştı.

Gebze merkezli, 1970'li yıllarda kurulan Teklas'ın Avrupa ülkeleri, Meksika ve Çin'de birimleri ve 4,800'den fazla çalışanı bulunuyor.

Şirket BMW , Daimler , FCA , General Motors , Toyota ve Volkswagen gibi otomotiv üreticilerine klima, fren ve elektrikli araçlarda kullanılan ısıtma ve soğutma parçaları sağlıyor.

Otomotiv tedarik sanayinde özel sermaye fonu KKR'ın Magnetti Marelli veya ZF Friedrichhafen'in Wabco'yu satın almasından bu yana yüksek montanlı satın alma gerçekleşmedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)