BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuudi Arabistan, nükleer programı onayladı----

Suudi Arabistan, nükleer programı onayladı

Suudi Arabistan, nükleer programı onayladı
13 Mart 2018 - 20:22 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu'nun, ülkede nükleer programa yönelik ulusal politikayı onayladığı bildirildi

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre,  "nükleer programa ilişkin ulusal politika" Kral Selman bin Abdülaziz  başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar KuruluToplantısında onaylandı.

Söz konusu programın "tüm nükleer kalkınma faaliyetlerini uluslararası  mevzuata ve sözleşmelerin belirlediği sınırlar ile haklar dahilinde barışçıl  amaçlarla sınırlandırmayı kapsadığı" belirtilen haberde, Suudi Arabistan ulusal  politikasının, düzenleyici ve operasyonel boyutlarda şeffaflık ilkesine ve nükleer ile radyoaktif tesislerde nükleer güvenlik standartlarına ulaşılmasına  tam olarak uymayı içerdiği aktarıldı.

Haberde ayrıca, programın en iyi küresel standartların ve radyoaktif  atık yönetimi ile atom enerjisi sektöründeki yerel içeriğin geliştirilmesinin  sürdürülebilirliğini de içerdiği ifade edildi.

Suudi Arabistan Enerji, Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı Halid  el-Falih, daha önce yaptığı açıklamada ülkesinin, 2019'dan önce iki adet nükleer  reaktör kurulması için sözleşmeler imzalayacağını belirtmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)