BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaS&P Global'e göre Fed'in faiz ile işi henüz bitmedi----

S&P Global'e göre Fed'in faiz ile işi henüz bitmedi

S&P Global'e göre Fed'in faiz ile işi henüz bitmedi
22 Mart 2019 - 09:18 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankası Fed, önceki günkü para politikası toplantısı sonrası bu yıl için faiz artırımı beklentilerini sıfırladı. Ancak S&P Global Ratings, bankanın bu yıl bir kez daha faiz artırımına gideceği görüşünde

Fed üyeleri bu yıl için başka faiz artırımı öngörülmediğini açıklasalar da S&P Global Ratings'e göre Fde'in faiz artırımları ile işi "henüz" bitmedi. 

S&P'nin Asya-Pasifik ekonomisti Shodunh Roache CNBC'ye yaptığı açıklamada, bu yıl içinde veya gelecek yılın başlarında bir Faiz artırımı daha geleceğini düşündüğünü söyledi. 

Roache, beklenenden daha iyi ekonomik büyüme ve güçlü istihdam piyasasının Fed'e bir faiz artırımı için alan bıraktığını savundu.

Global ekonomideki zayıflık dikkate alındığında Fed'in faiz artırımlarına ara vererek işlerin nasıl geliştiğini izlemek istemesinin akıllıca olduğunu belirten Roache, "Ancak global büyüme için endişelerin biraz aşırıya kaçtığını hissediyorum" dedi. 

S&P, ABD ekonomisinde bu yıl büyümenin yüzde 2'nin üzerinde olmasını beklediklerini ve aylık 130 bin gibi bir istihdam yaratımı öngördüklerini de vurguladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)