BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSermaye Piyasalarını karıştıran tahvil arzı----

Sermaye Piyasalarını karıştıran tahvil arzı

Sermaye Piyasalarını karıştıran tahvil arzı
27 Aralık 2018 - 16:30 www.finansgundem.com

Analiz Faktoring, 125 milyon TL tahvil borcunu ödeyemedi, faaliyetlerini durdurdu. Ya sonra? Onlar başladı ama sektörde ihraçlar durdu. Yatırımcılar parasız kaldı. Ve bomba gibi iddialar patladı...

FINANSGUNDEM.COM – KULİS HABER

Türkiye’nin ilk ihraççılarından biri olan ve 125 milyon TL tutarındaki tahvil borçlarını ödeyemeyince sektörde faaliyetlerini durduran ilk şirket olarak kayıtlara geçen Analiz Faktoring olayında şok gelişmeler…

Finansgundem.com’un ortaya çıkardığı ve Sermaye Piyasalarını karıştıran büyük krizde, 42 gün içinde neler yaşanmış, neler?

Finansal darboğaza giren şirketin yarattığı depremin öncelikle koca bir sektörü vurduğu ortaya çıktı. Analiz Faktoring yüzünden banka dışı faktoring şirketlerinin ihraçlarının durduğu öne sürüldü. Zarar büyük.

“1,5 AY GEÇTİ, PROTOKOL ŞARTLARI OLUŞTURULAMADI”

15 Kasım’da Finansgundem.com’a konuşan Mali İşler Koordinatörü’nün “başlattık” dediği borç yapılandırma çalışmalarında bir adım bile ilerlenemiş. Turkish Yatırım'ın da aralarında olduğu aracı kurumların kontrol altına alamadığı belirtilen çözüm sürecinde "protokol şartları" oluşturulamamış. Buna karşılık yatırımcıların ızdırabı her geçen gün artmış.

Analiz Faktoring’den darbe yiyenlerden biri de Oyak Yatırım ve müşterileri.

YATIRIMCIYA YANIT VERMİYORLAR

Ellerinde tahvilleriyle kalan vatandaşların ise ne attıkları maillere, ne de açtıkları telefonlara yanıt alamadığı ifade ediliyor. Yani Analiz Faktoring kapıyı kapatmış.

ANALİZ FAKTORİNG’CİLER SEFADA

Peki, yatırımcı ve aracı kurumlar cephesinde durum böyleyken, faktoring şirketinin faaliyetlerini durdurması sermaye piyasalarını böyle karıştırırken, Analiz Faktoring cephesinde manzara ne?

Kulislerdeki iddialar bomba! Fotoğraftaki aile tablosunun parçalandığı belirtiliyor. Niçin? Boşanma nedeniyle? Ama” deniyor, “Her şey hileli, mal kaçırmak için…” Mağdur yatırımcılar, “Adamlar çok kötü niyetli. Bu yapılanlar planlı, programlı” diye konuşuyor. Ve ekliyorlar: “Biz burada sıkıntı içindeyiz, onlar sefa içinde yaşıyorlar.”

İŞTE ANALİZ FAKTORİNG’İN ORTAKLIK YAPISI

Analiz Faktoring A.Ş’nin temerrüde düştüğü 26.09.2018 tarihindeki ortaklık yapısı ve yönetim kurulu şöyle.

Şirketin Yönetim Kurulu ise aynı dönemde; Selim Tariç ( Başkan ), Nesim Geron ( Başkan Yardımcısı), Yaşar Gülcan (üye ) ve Milka Janti Tariç ( Üye ) den oluşmakta.

TARİHLERİ AÇISINDAN İLGİNÇ BOŞANMALAR, BOMBA İDDİALAR 

Şirketin 5 ortağından aynı zamanda evli olan ikisi, şirkette % 40 hisseye sahip Muiz oğlu Selim Tariç ve %10 hisseye sahip Elia kızı Milka Janti Tariç 26.07.2018 tarihinde boşanıyor. Bir diğer ortak %20 hisseye sahip Daniyel oğlu Yaşar Gülcan eşi Mordunay kızı Sofi Gülcan’dan 17.08.2018 tarihinde ayrılıyor. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür olup %25 hissesi olan Kemal oğlu Nesim Geron eşi Samoil kızı Ester Arıcan’dan 09.01.2014 tarihinde boşanıyor. Yüzde 5 hisseye sahip son ortak olan Yaşar oğlu  Melih Gülcan ise eşi İzzet kızı Leyla Lisa Gülcan’dan 31.08.2018 tarihinde boşanıyor.

İşte tam bu noktada, 5 ortaktan dördünün şirket temerrüde düşmeden önceki 25 ile 60 gün içinde boşanmaları dikkat çekiyor. Akıllara “3 boşanmanın da aynı dönemde olması tesadüf mü?” sorusu geliyor.

Şirketin 09.10.2018 tarihi itibariyle ortaklık yapısı ve yönetim kurulu değiştiriliyor. Milka Janti Tariç %10 hissesinin 9.99 luk payını Selim Tariç'e ve 0.01 lik payını da yine kendi kurdukları Mes Bilgi Danışmanlık Ticaret Şirketine devrediyor.  Aynı tarihte Milka Janti Tariç Yönetim Kurulu’ndan da ayrılıyor.

Yatırımcılarda hakim olan düşünce, “Bir şirket zor durumda iken şirketin payını kim satın alır? Yine bir şirket zor durumundayken şirket payını kim satılığa çıkarır? Bunda bir kasıt yok mu? Analiz Faktoring ortakları çekinmeden, korkmadan bu devir işlemini uygulamışlardır” yönünde.

Tapu kayıtlarına göre de ailenin kadınları Milka Janti Tariç, Sofi Gülcan, Leyla Lisa Gülcan ve Ester Arıca üzerinde bağımsız görünümlü 8 parça gayrimenkul bulunuyor. Erkeklerden ise sadece Nesim Geron üzerinde tek parça gayrimenkul kayıtlı, ancak onun da üzerinde ipotek var.

Kulislerde ise bu tablolar üzerine yapılan yorumlarda, “Tüm bunlar gayrimenkullerin alacaklılardan kaçırılmak istendiğini göstermekte” iddiası konuşuluyor...

Tahviller ödenemedi, Analiz Faktoring faaliyetini durdurdu

YORUMLAR (78)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İzahar Geron14 Aralık 2023 19:03

    Maalesef alacaklilardan biride benim o tarihten bu yana benimle beraber 120 kişi mağdur durumundayız bugüne kadar devam eden davalardan bir netice çıkmadı yazıkki ne yazık halen cozulememis bir dava. Yetkililerden biran evvel lütfen çözüm bekliyoruz.

  • mağdur 12 Şubat 2019 14:17

    ANALİZ FAKTORİNG A.Ş.ne sen neden borçlarını ödemiyorsun ve  sürekli olarak KAP'da faaliyetlerimize devam etmekteyiz ödeme planı oluşturuyoruz gibi Şeker yatırım-Oyak Yatırım - Turkısh Yatırım ve mağdurlarla alay ediyorsun diyecek devletin sorumlu bir kurumu henüz bulunamadı. Çok yakında bir başka şirkette nasıl olsa hesap soran yok diye böyle bir şeye kalkışırsa bence haklı, vurgun zamanı.

  • sessiz bankacı17 Ocak 2019 16:48

    Yüksek faiz yüksek risk demektir. Faktoring piyasasındaki sıralamada bile üst sıralarda olmayan bir firmanın tahvilini alanlar hiç kendilerinde hata varmı diye sorgulamıyorlar. Aracılık eden kurumlarında kendi piyasalarında üst sıralamalarda olmaması bir vakıa iken hemde. İlginç. AVM hikayesine gelince kaçın kurrası bu adamlar herhalde gidip Anadolu'da yatırım yapmadılar. 50 li yaşlardaki bu adamlara da hiç yakışmadı. Yahudi tüccarların yüz karaları !

  • Ensar Ekşi15 Ocak 2019 10:24

    Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvurmanın yararı olabilir mi? Bu kurum sadece başvuru üzerine faaliyete geçebiliyormuş.

  • Mağdur 104 Ocak 2019 20:11

    28 eylül 2018 den beri ödeme yapmıyorlar. KAP'a da sürekli ödeme yapılacaktır görüşmeler devam etmektedir protokol oluşturulmaktadır gibi oyalayıcı bildirimde bulunan ANALİZ FAKTORİNG sahipleri taktik uygulayarak biz mağdur ları oyalamaktadır. Peki bonoları satın aldığımız şeker yatırım Oyak yatırım Turkish yatırım ve en önemlisi DEVLET ne yapıyor derseniz SEYREDİYOR.

  • İlahi adalet03 Ocak 2019 09:40

    Analiz yöneticileri şu gerçeği bilmek zorunda. üzdüğünüz kadar üzüleceksiniz. Bundan kaçış yok. Yaptığınız haksızlığın bedelini bir şekilde ödeyeceksiniz. Bu ülke sonuçta bir hukuk devleti. Sizin tahmin ettiğiniz bir yapıda ülke değil. Bu pisliği temizlemediğiniz sürece size rahatlık yok. Zamanı gelince de o pisliğin içinde boğulursunuz. Arkanızdaki defolu akıl hocalarına (!) sakın hiç güvenmeyin. Onlarda sizleri kurtaramaz. Çözüm belli onun için kararı siz vereceksiniz. Sorunun bir parçası olarak mı kalacaksınız yoksa çözümün bir parçası olarak kalacaksınız önce buna karar verin. Bu devirde kimse size haksızlık yaparak ele geçirdiğiniz bu kadar büyük parayı yeme şansı tanımaz onu mutlaka iyi bilin. İnsanların sabrı taşarsa altından kalkamayacağınız olaylara hazır olun. Benden söylemesi. İster dinlersin ister dinlemezsin sonuçta bedel sizin tarafınızdan ödenecek. 

  • Tükenen sabırlar03 Ocak 2019 05:16

    Çok saygıdeğer (!) Analiz yöneticileri aklı sıra yaptıkları oyunun parçasında faturayı suçsuz yatırımcılara kesmek istiyor. Ona göre planlar kuruyor ve zamana oynuyor. Ancak şu gerçeği bilmiyorlar galiba sabır her geçen gün tükeniyor. Bu sabırında bir sonu var. Ondan sonra nemi olur derseniz zamanı gelince görürsünüz. Sizin bu oyunda düşündüğünüz şeyin bu dünyada yeri yok. Yani böyle bir dünya yok ki tahvil çıkarıp parayı toplayıp üstüne yatmak. Bu devirde 125 milyonu yeme fikri hayalden başka bir şey değildir. Kusura bakmayın ama bu olayın sonucunda ne ile karşılaşacağınızı kendiniz belirleyeceksiniz. Yatırımcıların sabırlarını test etmeye kalkmayın altından kalkamazsınız. Çözüm için gayret göstermek zorundasınız. Zaman yavaş yavaş daralıyor.    

  • aç gözlü olmayın31 Aralık 2018 13:04

    devlet bankalarındaki mevduat faizlerinden biazcık daha yüksek orandaki özel sektör tahvili alanın hali...aç gözlü olmamak gerek..devlet bile mevduata yatırılan paraların sadece bir kısmını garanti altına alabiliyorken, ÖSTlerin tamamını tahsil edeceğinizi zannediyorsanız, vay halinize.banker kastelliye verilen borç paradan bir farkı yoktur.bilginize.hukuk yoluyla icra açılır ve şirketin sahip olduğu mülk varsa (ki avm yatırımı var olduğu anlaşılıyor) sıraya girilir, icra satışından elde edilen gelir (sıra ile) alacaklılara ödenir.öncelik devletin alacaklarıdır.

  • Usta01 Ocak 2019 21:05

    Burada bilançosu geçmiş bilançolarda mükemmel gözüken bir şirkete yapılan tahvil yatırımı var.Buradaki olay çok farklı ,bu şirket BDDK ve SPK denetiminde;Kastelliyle konuyu karıştırmanız abesle iştigaldir.Yaşınız kaç bilemiyorum ama Kastelli mağdurları bile alacaklarının birçoğunu tahsil ettiburada da mağdurlar alacağını tahsil edeceklerdir.

  • korkusuz savunmacı30 Aralık 2018 11:45

    Analizin şuan izlediği politika yalan , inkar , entrika ve zaman kazanmaya yöneliktir .Şayet bu sorunu çözmek istiyorsa bu politikayı terk etmek zorunda dır.Sorunu nasıl yarattiysa çözümü de öylece kendi sağlayacak.Timsah gözyaşlarıyla bu sorun çözülemez.Bu önemli sorunun çözümünde SPK, BDDKve FKB de devreye girmek zorundadır. Aksi taktirde sermaye piyasasında güven , istikrar ve şeffaflık çok büyük yara alacaktır.Bu sorunun ivedilikle çözülmesi için ilgili devlet kurumlarının taşın altına ellerini sokma mecburiyeti vardır. Aradan sıyrılma lüksleri yoktur.Bilmem anlatabildim mi? NOKTA.........

  • Yalancının mumu...30 Aralık 2018 09:45

    Analizin cuma günü KAP ta saat 14.20 de yayınladığı açıklamaya bakarmısınız. ''Şirketimiz Analiz Faktoring A.Ş. ile ilgili olarak birtakım görsel, yazılı, ve digital basın organlarında şirketimiz hakkında çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır...'' deniyor. Şimdi ben soruyorum (1) 36 gün içerisinde 3 şirket ortağı eşlerinden boşandımı. (2) Eşlerin üzerine taşınmazlar verildimi (3) 125 milyon TL nin ödemesi yapıldımı (4) 9.10.2018 tarihinde şirket ortaklık yapısı değiştirildimi (5) Taslak protokol imzalanıp geçerliliği başladımı (6) Personel sayınız azaltıldımı...Sıkıysa bu soruları istedikleri ortamda tartışalım.KAP ta bile yalan söylemeye devam ediyorlar.Sahiden ben analizin yöneticilerine şu soruyu soruyorum ''KAP ta yayınladığınız yazıya siz inanıyormusunuz ki kamu inansın...'' Gerçekten çok komiksiniz.Bataklığa düşmüşsünüz oradan çıkmak için gayret göstereceğinize bataklığın içinde boş yere çırpınıp gücünüzü yitiriyorsunuz. Çözüm sizin elinizde. 

  • Piyasa gözlemcisi30 Aralık 2018 08:27

    Dikkat ediyorum son zamanlarda dövizde spekülasyon yapanlar, borsada manipülasyon yapanlar ve en sonunda tahvil piyasasında yaşananlar bize bir gerçeği gözümüze soka soka ders veriyor. Akla hemen şu soru geliyor sermaye piyasasını denetlemek, gözlemlemek ve gerektiğinde hemen müdahalede bulunmak görevi olan ilgili devlet kurumları ne yapıyor. Bakın yukarıda yazdığım gerçekler yaşanıyorsa kusura bakmasınlar ama demekki birileri görevini yapmıyor veya yapamıyor. Ki şu an sermaye piyasasının güvenirliliği, derinliği ve şeffaflığı tartışılır duruma geldiyse demek ki gözlemlerim %100 doğru. Bu kafa yapısı ile devam edilirse piyasanın gümlemesi (!) kaçınılmaz bir sonuç olacaktır. Altında yatırımcılar ve kurumlar ezilecektir. Tüm ilgili kurumları göreve davet ediyorum. 

  • yatırım şirket çalışanı29 Aralık 2018 14:32

    Analizin sermaye piyasasına verdiği zarar tartışılmaz bir gerçek. Güven ortamını sarsmış yatırımcılarda bir kaygı yaratmıştır.En önemlisi faktoring firmalarının bundan sonra ÖST ihracına çıkmasının önünü tıkamıştır. Şöyleki bundan sonra kolay kolay hiçbir faktoring firması SPK dan ÖST iznini kolayca alamayacak.Alsa tahvili pazarlayacak yatırım firması bulamayacak,bulsa tahvili alacak nitelikli yatırımcıyı bulamayacak.Burada en büyük yanlışlıklardan biride ÖST yönergesi hazırlanırken devlet kurumlarının ileride kötü ve art niyetli firmaların çıkabileceğini düşünerek yönergede en küçük bir boşluk dahi bırakmaması lazımdı.Bakın bir boşluk bırakıldı analiz hemen boşluğu gördü ve sermaye piyasasını mahvetti.Bu sorun kısa zamanda çözülemezse domino etkisi yapıp daha derin güven kaybı,istikrarsızlık,şeffaflıktan uzaklık devreye girecek yerli yatırımcıyı bulmak hayal olacak.    

  • Uzman29 Aralık 2018 19:20

    İşte tam bu yüzden Faktoring firmaları da bir olup bu işin çözülmesi noktasında yardımcı olmalı gerekirse kendi aralarında bir finansman -köprü kredi hazırlayarak bu olayın negatif etkilerinin en kısa zamanda giderilmesi noktasında aktif olmalılar hem de ivedi olarak..

  • Nitelikli yatırımcı29 Aralık 2018 00:18

    Analize kaptırdığımız paraları almak için her yolu deniyoruz. Mücadele azmimiz o kadar güçlü ki durmadan ilgili ve yetkili kurumlar ile görüşüyoruz. Analizin şu konuyu bilmesi gerekiyor. Bu sorun mutlaka çözülecek ama öyle ama böyle buradan kaçış yok. Bu devirde kimse kimseye 125 milyonu ben yiyemedim buyur sen ye deme lüksüne sahip değil. Bu konunun halledilirken sancılı olup olmayacağı direk analizin izleyeceği stratejiye bağlı. Kaybedeceğimiz hiç bir şey yok.Meşhur bir atasözü derki ''zamanı gelmiş bir düşüncenin gücüne hiç bir ordu baş koyamaz...Victor Hugo''.... Bu azmimizle dağları aşar ovalarda yayılırız analizin peşini bırakmayız. Kaçışlar boşanmalar entrikalar bizi yolumuzdan alıkoyamaz ve durduramaz böyle biline. Akıntıya karşı kürek çekilmez direnmenin hiç bir anlamı yok masaya oturup çözüm için kendini paralayacak olan bizzat analizdir. Çünkü bu sorunu kendileri yaratmıştır çözümüde kendilerindedir. Bizden fedakarlık isteme hakları yoktur. 

  • Salim Keder01 Ocak 2019 21:16

    Bankaların yüzde 12-15 bandında faizi varken yüzde 25-30 faizi almaya çalışacaksın ödenmediği zaman vay benim param gitti diyeceksin. Kaldiki devlet bile bankaya faize para yatırırsan 50-100bin liraya kadar garanti veriyor üstünü banka batarsa yatırmasaydın diyor.

  • samim çetin30 Aralık 2018 23:29

    Analize para yatırırken bize mi sordunuz. Şimdi cıyaklıyorsunuz.

  • Mimar28 Aralık 2018 22:20

    Bir kısım dolandırıcı bizleri olduğu gibi devletin yetkili kurumlarınıda uyutup paraları cukkalamış ne yazıkki halende onlaradurun bakalım diyebilen devletin bir kurumu da yok

  • Mimar28 Aralık 2018 22:14

    Bu ne rezalet Bu faktöring firmalarını denetlemekle fazifeli devletin kurumları ne yapıyor ? Bu hırsızlara niye göz yumuyor Kaç gündür bu mahsum insanlara yardımcı olacak kurumlar nerede!!!

  • Avukat28 Aralık 2018 20:35

    Vallahi bu sefer pabuç pahalı; alacaklılar kendini bu konuya adamış gerçekten nitelikli bilinçli ve alacağını almak konusunda davasına inanmışlar her türlü yolu deniyorlar ve avukatlara taş çıkartacak derecede hukuk bilgileri yüksek. Hukukçular olarak uzun zamandan beri böyle yüksek bilinçli bir kitle ile karşılaşmadık ,alacaklılar bu yüksek enerjilerini daha organize bir şekilde yönetirlerse onları oyalamaya çalışanlar hüsrana uğrar ;bu yüksek enerjiyle alacaklarını almaları en doğal haklarıdır, bizlerde sonuna kadar onların arkalarında olmaya devam edeceğiz.

  • Ahmet Haktanır02 Ocak 2019 11:16

    O dediğin laf sana çok yakışır Samim, senin kim olduğunu yaptığın işi çok iyi biliyoruz ;eski  paylaşımların seni çok iyi anlatıyor ve kayıtlarda. Analizcileri korumak senin görevin ama bizim görevimizde söke söke hakkımızı almak buna senin bilgi birikimin kıraatin yetmez,sen git Londradaki zata yükümlülüklerini derhal yerine getirmesini söyle,burada vakit kaybedeceğinize borcunuzu nasıl ödeyeceğinizi açıklayın,hukukun bütün yollarını kullanacağız ve bu borcu size ödettireceğiz bunu böyle bilesin,bu borçtan kaçamazsınız..

  • samim çetin30 Aralık 2018 23:31

    Üçün birini alırsınız.

  • UMUT KAHRAMAN28 Aralık 2018 19:14

    Piyasanın tam nakit sıkışıklığına gireceği bir zamanda piyasadan 125 milyon toplayıp üzerine yatmak nasıl bir duygu acaba. Yoksa pişmanlıkta varmı? Ehhh onu da zaman gösterecek.

  • samim çetin30 Aralık 2018 23:31

    güzel bir duygu

  • Bir Yahudi Esnaf28 Aralık 2018 17:59

    Bu haber bizleri çok üzdü. Hele hele aynı menzilde yürüyen kardeşlerimizin böyle bir haberle ortaya çıkması bu ülkede yaşayan tüm yahudileri çok rahatsız etmiştir. Umarım bir an evvel sonuca gidilir ve olay kapanır. Yoksa bir şekilde etik olarak bizi iş hayatı içinde zora sokacak ve anlatmakta ve savunmakta zorluk çekeceğimiz bir durumla karşı karşıya bırakacaktır. Bu olay münferit olarak düşünülemez.  

  • Osmanlı torunu 02 Ocak 2019 14:48

    samim cetin bizim tepkimiz dürüst yahudileri kapsamaz. Seninde bildiğin kişileri (!) kapsar. Sakın tehdit olayına girme orada gömülürsün... 

  • Asil Türk01 Ocak 2019 22:29

    Hadi bakalım kolaysa yırt ağzımı yüreğin yetiyorsa....

  • samim cetin30 Aralık 2018 23:32

    Yahudilere laf yok  ağzını yırtarım.

  • Nezahat Demircan28 Aralık 2018 17:23

    Paranın olduğu her yerde en önemli faktör güvendir. Güvenli liman özelliği olmayan hiç bir ülkeye yatırım ve yatırımcı gelmez. Yukarıdaki gibi haberler aslında sermaye piyasasını ve sektörleri yıpratır. Bir firma olarak düşünülemez. Güvenin istikrarın şeffaflığın göstergesi sermaye piyasasıdır. Eğer sermaye piyasasında insanlar borsadan dövizden ÖST'lerden kredilerden hep şikayetçi ise bu sermaye piyasasının istikrarını sağlamakla mükellef kurumlar sorgulanmalıdır. Demek ki tam anlamıyla görevlerini yapamıyorlardır. Yukarıdaki haberde detaylar çok iyi okunmalıdır. Çok önemli ipuçları içermektedir. Zor ve sıkıntılı bir süreç bekliyor herkesi.

  • Hayati Bayram28 Aralık 2018 16:36

    Bu şirkette dönen dolaplar çok kafa karıştırıcı. Kimin eli kimin cebinde. Sahte boşanmalar eşler üzerine mal devretmeler şirket sermaye yapısındaki değişiklikler acaba neyin hazırlığı. Sonuçta bir hazırlık var ama hayırlımı hayırsızmı onu kendileri belirleyecek. Tabiiki olacak sonuçlarını da görmek zorundalar. Hem zor hem kolay bir süreç. Kararı kendileri verecek verdikleri karara göre de bedel ödeyecek. 

  • Hukukçu28 Aralık 2018 15:15

    Bu işte Hukuken çok büyük olaylar var mağdurlar hukuken bu işin peşini bırakmasın. Aklı kendine menkul kendini Finans Hukukçusu zanneden geçmişte 2001 banka olaylarında ağlarken gördüğümüz kişi veya kişilerden akıl aldığı zanneden Analiz ekibinin kılavuzunun kim olduğunu anlaması fazla zaman almayacaktır.Kılavuz ile karga ilişkisinin en kısa zamanda anlaşılması dileğiyle, hukuk bu işi çözer mağdurlar bu işi zaferle taçlandırır

  • üfürükçü hoca28 Aralık 2018 14:42

    Bakın bu yolsuzluğu kendi ülke insanı yapsa bu toplum bir şekilde aşırı tepki göstermez (örnek çiftlikbank, kaşarbank, arsabank, yimpaş, denizfeneri, kimse yokmu, ihlas, kombassan vs.) ancak konunun en hassas yanı bu firma yahudi menşeli bir firma. Ve bu ülke insanı buna hazır değil ve firma mağdur etmeye kalkarsa yer yerinden oynar. Daha evvel hiç böyle bir örneği yoktur. Emin olun sonuçları ağır olur. Onun için bu firmanın ilk fırsatta bu olayı büyütmeden kapatması gerekiyor. Çok etki ister istemez tepkiyi büyütür. İşin içinden çıkılmaz olur o zaman. 

  • Yatırımcı 28 Aralık 2018 14:09

    SPK BDDK ve FKB bu işe ivedi mesai harcamalı,bu şirketin bu hale nasıl düşürüldüğü ortaya çıkarılmalıdır. 06.18 bilançosunda takipteki net faktoring alacağı sadece 220 bin Tl olan bu şirketin koskoca bir Avm fonlaması ortaya çıkmış ve bu fonlamanın geri dönmediğinin bilançoda gösterilmediği görülmüştür.Bu haber ihbar niteliğinde olup Devletimizin gücünü gösterip bu olayı bütün derinlikleriyle inceleyip sorumluları yargı önüne çıkarması lazımdır.

  • mehmet yıldırım28 Aralık 2018 13:54

    Bu firmanın sermaye piyasasına vermiş olduğu ve daha halada verdiği zararı engellemek için bu konuyla ilgili devlet kurumları ne yapıyor acaba. Herhangi bir yaptırım hazırlığındamı yoksa seyretmekle mi meşguller. Habere bakarmısınız her şey var haberde. Entrika, dalavere, uyanıklık, aç gözlülük, boşanmalar, mal kaçırmalar, korkusuzluk vs. ne ararsanız var. Demek ki arkaları sağlam (!)... Yürü be Analiz kim tutar seni...  

  • Emekci28 Aralık 2018 18:45

    Herkes herşeyin farkında. Parasını kaptiranlara geçmiş olsun

  • Faktoring Duayeni28 Aralık 2018 13:03

    Sektör olarak bu tür işlerden rahatsızız.Artık bu Şirket’in tasfiye edilip TMSF tarzı Faktoring Güvence Fonu kurularak bu mağduriyetin derhal giderilmesi taraftarıyız.Yıllarca gözümüz gibi koruyup kolladığımız Sektörümüzün bu tür kişiler tarafından lekelenmesine örselenmesine seyirci kalamayız.Yargı bu Analiz tayfasının yakasına yapışmalıdır.Sen Faktoringçisin arkadaş ,sen faktoring parası ile müteahhitlik yapmaya çalışırsan sonuçlarına katlanırsın..

  • Büyük Ağabeyden Nasihatler...02 Ocak 2019 14:45

    Samim şu an için hukukun içinde çözüm arıyoruz. Bu iş böyle çözülmezse B planı devreye girer. O zaman sen bir bardak suyu görüsün.

  • Alacaklı01 Ocak 2019 22:31

    Sen soğuk su içmeye alışmışsın Samim efendi ,biz alacağımızı aldığımızda da burada ol kaçma bir yere emi?

  • samim30 Aralık 2018 23:37

    ÜZERİNE BİR BARDAK SU İÇİN

  • sazan28 Aralık 2018 12:32

    istifalar hangi kurumdan

  • TSPB/FKB28 Aralık 2018 12:17

    Analiz Factoring sürecine bu iki kurum mutlaka dahil olmalı. Yoksa konferans düzenlemekle, TV lere çıkmakla piyasalar gelişmez. Finansal Kurumlar Birliği üyeleri bu sözde factoringciden çok rahatsız. Yıllardır zorlukla ortadan kaldırdıkları olumsuz factoring imajı geri geldi. Bankalar tedirgin kredi line ı kısıyorlar. Artık tahvil çıkaramıyorlar. Bu yüzden FKB bu süreçte aktif rol almalı. TSPB ise sermaye piyasasında infial yaratan bu olayda yatırımcıların yanında olmalı. SPK süreçlerini hızlandırmalı. Geç gelen adalet adalet değildir.

  • rating beyanıymış okuyunuz 2/2.28 Aralık 2018 11:33

    02.03.2018 jcr eurasia rating beyanıymış okuyunuz 2/2.JCR-ER olarak, ortaklarından herhangi bir destek sağlanıp sağlanamayacağına bakılmaksızın, şirketin geniş şube ağı ile yarattığı büyüme potansiyeli, artan işlem hacmi,ve takipteki alacakların azaltılmasıyla güçlenen aktif kalitesi ve etkin risk yönetim uygulamaları ile desteklenen sektörün altında seyreden NPL rasyosu, güçlü teminat seviyesi, piyasalarda ve faaliyet ortamındaki mevcut riskler dikkate alındığında, mevcut müşteri tabanını ve piyasadaki etkinliğini koruması ve makroekonomik seviyenin mevcut haliyle devam etmesi durumunda üstlendiği yükümlülükleri yönetebilecek altyapıya ulaştığı düşünülmektedir. Bu kapsamda, JCR Eurasia Rating notasyonu içerisinde, Şirket’in Ortaklardan Bağımsızlık Notu (B) olarak teyit edilmiş olup, yeterli seviyeyi işaret etmektedir.

  • rating beyanıymış okuyunuz 1/2.28 Aralık 2018 11:28

    02.03.2018 jcr eurasia rating beyanıymış okuyunuz 1/2.Ortaklık yapısında kontrolü elinde tutan ortakların planlanan yatırımların büyüme ve karlılık yönünden sağlayacağı katkı dikkate alınarak, ihtiyaç duyulması halinde Analiz Faktoring A.Ş.’ye finansal güçlerinin yeterliliğine bağlı olarak uzun vadeli likidite ve özkaynak temin edebilecek yeterli arzuya ve etkili operasyonel destek sunma deneyimine sahip oldukları kanaatiyle Şirketin Desteklenme Notu JCR Eurasia Rating notasyonu içerisinde (2) olarak teyit edilmiştir.

  • Gerçek Dünya28 Aralık 2018 10:31

    Gerçek Dünya.. Ben konunun dini inançlarla bağdaştırıp ülkemizdeki azınlıkların tamamının sahtekarlığı gibi düşünmenin yanlış olduğuna inanıyorum,İşte bir yorumcu yazmış İhlasın sahibi O da Yahudimiydi? Evet..Analiz faktoringin sahipleri sahtekar hemde en büyüğü Onlarla ne kozunuz varsa paylaşılsın mağdurlar arasında Yahudi vatandaşlarımızda belki vardır,Zaten konu Adalete intikal etmiştir Yasal yollardan konunun çözümüne uğraşılmalıdır.

  • dilek emre28 Aralık 2018 10:29

    Her yıl mutlaka bu ülkeye bir piyango vuruyor. Geçen sene çiftlikbanktı bu senede analiz faktoring herhalde... Demek ki cesaret (!), korkusuzluk (!), sermaye piyasasında ve kanunlardaki boşluklar bir şekilde kötü ve art niyetli kişi ve firmaların iştahlarını açıyor. Olan suçsuz kişilere oluyor. Sorgulanması gereken şey bunların yanına kar kalıp kalmayacağı. Umarım yanılıyorumdur. 

  • belirsizlik28 Aralık 2018 10:22

    isimlerden anladığımız kadarı ile yahudi bir aile yada şirket , türkiye adamlar için vurgun cenneti olmuş. yakın bir tarihte ofer vakası yaşadık paraları israile hüpletmişti. nasıl olsa hesap soran yok memlekette. türk telekomda vurgun yapan lübnanlı araplar ayrı bir vaka. nasıl yönetiliyoruz arkadaş hiç memnun değilim.

  • SAMİM30 Aralık 2018 23:40

    AFİYET OLSUN YEMEYENİN PARASINI YERLER.

  • Kazim Pakdemir28 Aralık 2018 09:42

    SPK, JCR rating bagimsiz denetim kuruluslari hepsi hikaye. Vuran goturuyor. Boyle bir skandal yurtdisinda olsa tum konu ile iliskilerin basindakiler istifa eder. Utanmadan koltuklarinda oturuyorlar. Denetim raporu sahte, rating derecesi sahte isrket sahipleri uc kagitci, bu islemin onayini veren regulasyon kurulusu araci kurumu Memlekette ise her gun baska skandal. Ne sermaye piyasasi ya dalga mi geciyorsunuz? BU KACINCI DERECELENDIRME SKANDALI? KACINCI BAGIMSIZ DENETIM SKANDALI. DEMEKKI BUNLARI DENETLEYEN YOK. Cimere yazin bu kurumlarin basindakiler neden orda oturuyor sorun. Spk ne gorev yapar mesala?

  • Büyük Ağabeyden Nasihatler...28 Aralık 2018 09:09

    Yahudi bir aile olarak çoluk çocuk anne baba ve akrabalar olarak yaşadığınız bu Müslüman toplumunda son zamanda yapmış olduğunuz hal hareket ve tavırlar hiç hoş değil. Nasıl suçsuz olan yatırımcıların paralarına el koyup mağdur edebiliyorsunuz. Her şeyden evvel bu yetki ve gücü nereden buluyorsunuz. Yoksa arkanızda güçlü birilerimi var. Bakın ateşle oynuyorsunuz gün gelir o ateş sizi ve camianızı yakar. Yaptıklarınız ve haksızlıklarınız bu toplumun kaldırabileceği bir olay değil. Son pişmanlık fayda vermez diye bir atasözü var. Bir an evvel yanlıştan dönmeniz sizin ve camianız için hayırlı olacak kanısındayım. Hele hele o son kullanım tarihi geçmiş sabıkalı ve defolu yaşlı avukattan (!) akıl almayı bırakıp sağduyuyla hareket etmeniz sizin için çok daha iyi olacak. Doğru aklın yolu birdir unutmayın zaman aleyhinize işliyor bir an evvel yanlış yoldan çıkıp doğru yola girmeniz gerekiyor. İnadına bu yanlış yoldan devam edecekseniz o zaman bedelinide ödeyeceksiniz. Kusura bakmayın.

  • Big broder28 Aralık 2018 18:47

    Müslümanlardan öğrenmişler. Heleki İslamcı hayırsever işadamlarından

  • İhlas finans akayyum28 Aralık 2018 08:59

    İhlas grubu 2000 yılında ihlas finans da 1 milyar dolar dolandırdı ne oldu

  • Murat Taşdemir28 Aralık 2018 07:44

    Bu firmayıda adı gibi iyi analiz etmek lazım. Şöyleki bu firma dürüst ve iyi niyetli olmadığı kesin. Yukarıda haberde anlatılan olaylar ve entrikalar planlı hareket edildiğini gösteriyor. Son duyumum bu firmanın oyak yatırım ile karşılıklı yapmış olduğu taslak protokolde imza süreci tamamlanmasına rağmen oyakın bu firmayı protokolün geçerli olması ve tasdik ettirilmesi için bir türlü ikna edemediği, analizin genel müdürü nesim geronun protokol ve verecekleri ipotek masraflarının toplam tutarı olan 5 milyon TL yi çok bulduğu bu aşamada yazık değilmi vereceğimiz bu para devlet kasasına gidecek boşu boşuna dediği için 20 gündür görüşmelerin kilitlendiği söylenmektedir. Asıl sorulması gereken soru bu aşamaya kadar bu olayları kim yarattı ve yükümlülüklerini kim yerine getirmedi ise bu aşamada bedeli de o taraf ödeyecek bu kadar basit. Ne şiş yansın ne kebap oldu. Bu kafa yapısının yolu yol değil yakında duvara toslar.Demedi demeyin...

  • sektör çalışanından itiraf...28 Aralık 2018 05:46

    Nasıl oluyor da BDDK ve SPK kontrolünde olması gereken bu firma sermaye piyasası içerisinde bu kadar rahat hareket etme imkânı bulabiliyor, yüzlerce insanı mağdur edebiliyor ve sermaye piyasası içerisindeki güven ortamını sarsabiliyor. Gerekçesi nakit sıkışıklığı olarak gösteriliyor. Ki haziran 2018 sonu itibarı ile 6 aylık bilanço kârıda sektör ortalamasının üstünde çıkmasına rağmen. Bu firma Yahudi ortaklı bir kuruluş olup bu haksızlığı planlı bir şekilde yaptığı anlaşılmaktadır. Öyle ki 36 gün içerisinde şirketin 3 ortağı da eşlerinden boşanıyorlar bu sizce tesadüfmüdür. Toplanan paralar bir şekilde şirket faaliyet alanı dışına aktarılarak yan kardeş firmalara (SNM Gayrimenkule) hortumlanmış ve gizli tutulmuş, bağımsız denetim kuruluşu (Elit yeminli mali müşavirlik A.Ş) bu durumu görememiş (!), Raiting firması (JCR Eurasia Raiting) bu firmaya ’’A’’ raitingi vererek (!) ödüllendirmiş ve maalesef acı son rezalet ve kepazelik. 

  • Oyak yatirim..28 Aralık 2018 00:31

    Halka arzlara daha cok dikkat etmeli...Gelisi guzel hareket ediyor..

  • zede27 Aralık 2018 23:46

    sermaye piyasalarını düzenlemez ve kontrol edemez ise benim gibi borsada ağzı yanan dövizini alır, yastığının altına koyar.

  • Bedduacı27 Aralık 2018 23:08

    Ne diyim. Allah yedirmesin, burunlarından fitil fitil getirsin. Şişe dona kalsınlar inşallah. Ne demişler "alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste"

  • Ferman demir 27 Aralık 2018 22:03

    Üç kuruş fazla faiz alıcam siye devlet garantisi olmayan tahvili alırsan sonuçlarınada katlanırsın geçmiş olsun

  • Firat 27 Aralık 2018 21:58

    Dürüstlük faktoring faiz bunların hepsi bir cümlede bile siritiyor. Bırakın pratikte uygulanabilir olmasını cümle içinde bile olmuyor. Adamlar parayı reel sektöre bankadan alamayana verdi. Kuvvetle muhtemel battı faktoring alacakları. Kendi malı için Buyurun gelin alın demeyecekler. Çünkü kredi kullanan kobiler de aynı yolla mal mülk kaçırdı. Domino efekti. Komik olmayın

  • unutma dün yenilen hurmalar.27 Aralık 2018 21:39

    Valla tatlı işmiş bu yahu. Üçbeş kuruşun varsa bir factoring şirketi kur. Bono bas. Kerizleyebildiğin insanlara da nitalikli yarırımcı deyip gaz ver. Paraları cukkala. Eşlerinin üstüne aktar. Sonra boşan. Şirketin içini boşalt. Zaman kazanmak için aracı kurumlarla içi boş protokoller yap. Bunları KAP da yayınlayarak güven yaymaya çalış. Vs.vs. Bizde yedik!

  • Ali BABA27 Aralık 2018 21:24

    Kerim Soysal kardeşim. Bunlar insanın tüylerini diken diken ediyor. Hiç bir din anlayışıyla izah edilecek bir durum değil. Bunlar düpedüz nitelikli soyguna çıkmışlar. Bunlar maske olarakda resmi kurumları ve bankaları kullanıyor. Hiç kimse de ses çıkaramıyor. Paraya tapmış bunlar . Hiçbir din bunları kabul etmez.

  • ahmet sağır27 Aralık 2018 21:12

    Güvenin, şeffaflığın, doğru bilginin olmadığı ortamlar kara ortamlardır. Maalesef bizim sermaye piyasası artık kara ortam olmuştur. Buralara kadar nasıl gelinmiştir masaya yatırılması gerekir. Demek ki birileri veya kurumlar görevlerini tam anlamıyla yapmayınca boşluk bırakılınca açgözlü bağnaz kişiler hemen bu boşluğu dolduruyor. Olan yatırımcılara oluyor. Olaya bakın 36 günde 3 ortak eşlerinden ayrılıp malları onların üzerine yapıyorlar. Buna rağmen yetkililer uyuyor...MaşaAllah tuh tuh ruh... 

  • Migros 27 Aralık 2018 21:10

    Nakit sıkıntısı var diyor kredi alıyor parekede sektöründe de nakit sıkıntısı ne alaka şirket borclandirip yatirciya kar payı yok diyorlar üstüne hisse pazarlayip kağıt di aşağı itiyorlar bilinçli yatirimcisini zarara uratiyorlar

  • Ali Saydam27 Aralık 2018 21:07

    Kim ratin cermis bu tahvil ihracina? Neden tahvile iyi ratig veren kurulusa ceza yok? Iyi rating veren sorumlu degil mi? Bu kacinci rating rezaleti? Kim koruyor bunlari? Rezalet kaldirin gitsin rating isini zaten kafasina gore rating veriyorlar. Spk nasil guvenicez biz sizin denetlediginize?

  • kerim soysal27 Aralık 2018 20:36

    Bu haberde ben başka bir detay yakaladım. Bu firma yahudi ortaklı bir firma zannedersem. Bu işin boyutu çok büyür arkadaş. Hem faktoring camiası hem yahudi camiası bu olaydan çok etkilenir kanaatindeyim. Kafası çalışıyorsa bu analiz denen firmanın bir an evvel bu olayı kapatması lazım. Her geçen gün sarmal olur bu olay. Etkisi tepkiyi büyütür. 

  • Ufuk28 Aralık 2018 03:30

    Normalde Yahudi'ler dürüsttür. Borç almış ise borcunu ne pahasına olursa olsın vadesinde ödemeliler. Dediğiniz gibi bu işi bir şekilde çözmeleri lazım. Çok çirkin bir olay.

  • Dost acı söyler27 Aralık 2018 20:09

    Bu firmanın açgözlülüğü ve utanmazlığı yüzünden belkide aynı sektördeki iyi niyetli dürüst firmalarda zarar görecek kanısındayım. Güven ortamı bozulmaya görsün bir daha toparlanması çok zaman alıyor. Bence en büyük kabahat yetkili devlet kurumlarında. Demek ki ya iyi denetlenmiyor yada boş bırakılmış bu üçkağıtçı firmalar. Tabiiki görevini yapmayan kurumlarda sorumlu bu düzensizlikten.

  • GÜLGÜN YILMAZ27 Aralık 2018 19:59

    BU HABERİ OKUYAN YABANCI YATIRIMCILAR SERMAYE PİYASASININ LAÇKALIĞINDAN VE BOŞLUĞUNDAN KORKUP HAYATTA BU ÜLKEYE YATIRIM İÇİN GELMEZLER. ŞU HABERE BAKIN HER ŞEYİYLE DEHŞET VERİCİ ENTRİKALAR NASIL BU KADAR RAHAT HAREKET EDEBİLİYOR BU AÇGÖZLÜLER. YAPANIN YANINA KARMI KALIYOR ACABA.

  • goldaszede27 Aralık 2018 19:31

    TC borsasinda yatirim yapilacak sadece ve sadece 30 a gecmez ,ne acidir ki gercek. geri kalanlari tamamen dalivere uckagit.parasini alin teriyle kazanan bir insan borsada mal alirken 99 kere deyil 100 kere dusunmesi gerek kime nigicin ortak oldugunu....

  • cüneyt karasu27 Aralık 2018 19:24

    Bu soyguna ve talana dur diyecek bir kurum yok mu bu ülkede. kimi sosyal medyadan soyar kimi borsadan kimide özel tahvilden. Ne bu yahu soyan soyana. O zaman akla şu soru geliyor acaba piyasada bir boşlukmu söz konusu. Görev yapması gerekenler mi görev yapmıyor yada seyretmekle mi meşguller.Yazık olan 3-5 kuruşu olana oluyor. Bir açgözlü çıkıyor voleyi vurup gidiyor. Boş yere cinayetler işlenmiyor. Görev yapması gerekenler yapmayınca canı yananlarda her şeyi göze alarak kendi cezasını kendi veriyor. Şu şartlarda 125 milyon çok büyük para. Herkes her şeyi yapar bu para için.Herhalde üstüne su içecekler değil yani mağdurlar.   

  • Z.ahmet makici27 Aralık 2018 19:18

    3 aydır devlet bu vurgunu seyrettiğine göre özel sektör bonosu na yatırım yapmak delilik.

  • Ahmet Kara27 Aralık 2018 18:47

    Bu ticari ahlaksızlığı yapanlar kadar bunlara göz yumanlar da suçlu değil midir. Bu güven erozyonu hatta heyelanın kime faydası olacak. Bu millet sahipsizi ki bu işler oluyor.

  • erkin şahin27 Aralık 2018 18:42

    bu haber başlı başına ihbar niteliğinde. Neler olmuş neler sahte boşanmalar mal kaçırmalar paranın üstüne yatmalar ne bu arkadaş yav. Peki bu kişiler halen elleri kolları sallayarak geziyorlarmı ortada. Çiftlikbanktan sonra açgözlülere cesaret geldi galiba. Bu ülkede yolsuzluk bitmeyecekmi anlamış değilim. Elden ele üçkağıtçılık bayrağı dolaşıyor.Bu devirde para kazanmak kolaymı.      

  • Vedat Danışoğlu27 Aralık 2018 18:36

    Her isteyen istediği zaman Kötü niyetle bi faktoring şirketi kurup istediği kadar sermaye toplayıp bu toplanan parayıda istediği şekilde istediği faaliyetlerde kullanamamalı Faktoring şirketinin yapması gereken iştigal konusu belli ama ne yazıkki Analiz faktoring bu paranın bir kısmıyla AVM inşaatı yapmak istemiş diğer paranın nereye gittiği belli değil böyle oluncada dürüst yatırımcı şirketlere,Faktoring şirketlerine güven kalmıyor ülkemizin Adalet Bakanlığı ve diğer tüm ilgili kuruluşlar bu sahtekarlığın üzerine gitmel ve Türkiyede ilk defa bir Faktoring şirketinin içerisinin boşaltılarak,Eşlerindende hileli boşanmalar yapılarak izlerini kaybetmek istemeye çalışmalarıının önüne geçilmelidir.

  • Mağdur yatırımcı27 Aralık 2018 18:15

    Bu firma tarafından mağdur edildiğimize mi yanalım yoksa bu firmayı denetlemekle mükellef olan SPK ve BDDK nın bu manzarayı seyretmesinemi yanalım anlamış değilim. Bu kafayla gidilen sermaye piyasasına değil yabancı yatırımcı beklemek ülke içindeki yatırımcıları bile yakında zor bulurlar. Borsa yatırımcıları şikayette özel tahvil alanlar şikayette peki sahiden bu SPK ve BDDK ne iş yapar bu ülkede....Sermaye piyasasındaki şeffaflık, güvenirlilik ve güveni bu kurumlar sağlamak zorunda değil mi. Şu an piyasa ne alemde içler acısı...... 2 veya 3 açıkgözü korumak için yüzlerce yatırımcıyı feda etmek. Aferin bu kafayla devam edin. Yakında görürsünüz piyasa çökünce anlarsınız.   

  • Erol gürel 27 Aralık 2018 18:02

    Çiftlikbank vurgunundan farkı yok.

  • hülya dağdeviren27 Aralık 2018 17:55

    Ohh ne güzel elalemin parası ile lüks yaşam. Bu arada ne yahu bu 36 gün içinde 3 şirket ortağı eşlerinden boşanıyorlar. Kesinlikle şirketi hayriye yani planlanmış bir boşanma. Eeee peki bu arada yetkililer ne yapıyor bu firma hakkında onu çok merak ediyorum...

  • Şebnem Türk27 Aralık 2018 17:26

    Bu faktoring firmalarını denetlemekle mesuliyeti olan devlet kurumları nerede. Piyasa bu kadar başıboşmu. O zaman herkes bir faktoring firması açsın voleyi vursun. Ne de olsa yaptırım yok saldım bayıra mevlam kayıra misali...

  • Arif tatlı27 Aralık 2018 17:20

    Olan hep bu ülkede yatırımcılara oluyor. Bundan da anlaşılıyor ki piyasada ne kontrol var ne tedbir yapanın yanına kar kalıyor. Ondan sonra da yurt dışından yabancı yatırımcı bekliyorlar. Aferin size bekleyin gelirler...