BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkŞekerbank ve Trakya Birlik iş birliğiyle çiftçilere destek----

Şekerbank ve Trakya Birlik iş birliğiyle çiftçilere destek

Şekerbank ve Trakya Birlik iş birliğiyle çiftçilere destek
29 Eylül 2020 - 10:42 www.finansgundem.com

Şekerbank, Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği ile “Hasat Kart” protokolü imzaladı.

Şekerbank, Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Trakya Birlik) ile “Hasat Kart” protokolü imzaladı. Protokol, Şekerbank KOBİ, Perakende ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Tuğbay Kumoğlu ile Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgün ve Trakya Birlik Genel Müdürü Hakan Çalen arasında imzalandı. Protokol kapsamında, Şekerbank’ın çiftçi müşterilerine özel olarak sunduğu Hasat Kart ile Trakya Birlik’e bağlı kooperatiflerden tohum, gübre, zirai ilaç gibi tarımsal girdi ihtiyaçlarını 6 aya varan vade ve sıfır faiz seçeneğiyle alabilecek olan çiftçiler, ödemelerini hasat zamanı yapabilecek.

Kumoğlu: Çiftçilerimize destek olmak için bütün kooperatiflerine kapımız açık

Şekerbank KOBİ, Perakende ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Tuğbay Kumoğlu, “Hasat Kart” protokolünün imza töreninde yaptığı konuşmada, Hasat Kart sayesinde çiftçilere her türlü finansman ihtiyaçlarını anında karşılama imkânı sunduklarını ifade etti. Çiftçilerin, ödemelerini hasat zamanında yapabildiğini belirten Kumoğlu, “Amacımız çiftçilerimizin ekim dönemlerinde nakit sıkışıklığını Hasat Kart’ımız ile çözerek, ödemelerini hasat zamanı yapmalarıdır. Bankamızın kuruluş misyonu gereği, tarıma ve çiftçilerimize her zaman destek olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bu protokol ile de bütün kooperatiflerimize kapımız açık” dedi.

Çiftçilerin gelirleri güvence altına alınıyor

Şekerbank’ın çiftçilere özel sunduğu Hasat Kart ile tedarikçi firmaların da Hasat POS kullanımı ile nakit akışları düzenli hale geliyor ve satış hacimlerindeki artışlar nedeniyle kazançları da artıyor. Hasat Kart’a eklenen tarım sigortası ödeme özelliği ile de olası tüm risklere karşı tarım üretimi ve de çiftçilerin gelirleri güvence altına alınıyor. Tarım sigorta primlerinin yüzde 50’si devlet tarafından karşılanırken, çiftçilere TARSİM ile gerçekleştirilen iş birliği sonucunda, sigorta bedelinin diğer yüzde 50’sini de Hasat Kart’ı ile ödeme imkânı tanınıyor. Bu sayede üreticiler TARSİM sigorta prim ödemelerini uygun koşullarda ve belirledikleri vadelerde hasat zamanı yapabiliyor. Hasat Kart ile çiftçiler günün 24 saati Şekerbank, diğer banka ve PTT ATM’lerinden nakit para çekebilirken, borçlarını da istemeleri halinde yine en yakınlarındaki PTT şubelerinden ödeyebiliyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • eski çalışan29 Eylül 2020 14:18

    Eski bir Şekerbanklı olarak 2011-2012 yıllarında kobilere yüzde 20 ile kredi verilirken çiftçilere yüzde 40 ile kredi kullandırıyorduk. Bu banka çiftçileri her zaman desteklemiştir.