BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSberbank'ın patronu: Oligarklara cerrahi operasyon yapıldı ----

Sberbank'ın patronu: Oligarklara cerrahi operasyon yapıldı

Sberbank'ın patronu: Oligarklara cerrahi operasyon yapıldı
20 Mayıs 2019 - 05:39 www.finansgundem.com

Sberbank Başkanı Gref, “Oligarkların hükümet üzerinde belirgin etkisi olan bir periyot vardı. 2000’lerin başında, Bence Putin ekibinin göreve gelmesiyle büyük bir cerrahi operasyon gerçekleşti ve onlar iktidardan uzaklaştırıldı” dedi

Rusya’nın en büyük devlet bankası olan Sberbank’ın başkanı German Gref, Rusya’da devlet ile oligarşi sınıfı arasındaki ilişkiye dair ilginç bir yorum ve tespitte bulundu. Gref, 2000’lerin başında Rusya’da devletin oligarklara karşı bir “cerrahi operasyon” yaptığın söyledi.

Gref, “Oligarkların ülkede hükümet üzerinde belirgin etkisi olan bir periyot vardı. 2000’lerin başında, Bence Putin ekibinin göreve gelmesiyle büyük bir cerrahi operasyon gerçekleşti ve onlar iktidardan uzaklaştırıldı” dedi.

“Oligarkların komuta ettiği bir ülkede yaşamak istemezdim” diyen Gref, “Devlet kendi işini yapmalı, işadamları kendi işini” diye ekledi.

Nisan 2018’de Putin’in sözcüsü Peskov, “Rusya’da oligarkların olduğu devir çoktan geride kaldı. Rusya’da oligark yok” demişti. (turkrus.com)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)