BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSavunma sanayinde 2,5 milyar dolarlık ihracat hedefi----

Savunma sanayinde 2,5 milyar dolarlık ihracat hedefi

Savunma sanayinde 2,5 milyar dolarlık ihracat hedefi
26 Nisan 2019 - 09:28 www.finansgundem.com

Savunma sanayinde dışa bağımlılığı düşüren ve bu yıl 2.5 milyar dolar ihracat hedefleyen Türkiye, Savunma Sanayi Fuarı’nda (IDEF) gövde gösterisi yapacak.

Savunma sanayinde dışa bağımlılığı yüzde 80'lerden 35'e çeken ve son dönemde yapılan atılımlarla dünya çapında adından söz ettiren Türkiye, bu yıl savunmada 2.5 milyar dolarlık ihracat hedefliyor. Türkiye'de iki yılda bir düzenlenen ve bölgenin en önemli fuarlarından biri haline gelen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF) da salı günü İstanbul'da kapılarını açarak kamu ve özel sektör oyuncularını bir araya getirecek.

ROKETSAN, HAVELSAN, ASELSAN gibi vakıf şirketlerinin yanı sıra özel sektörde faaliyet gösteren yerli firmaların da iddialı ürünleriyle yer alacağı IDEF19, TSK Güçlendirme Vakfı yönetiminde TÜYAP Fuar Kongre Merkezi'nde 30 Nisan'da başlayacak, 3 Mayıs'a kadar sürecek.

BİN FİRMA KATILACAK

2018 yılında 12.2 milyar dolarlık sipariş tutarı ve 2 milyar dolarlık ihracat rakamıyla rekor kıran Türkiye savunma sanayi sektörü, önde gelen firmalar ve iddialı ürünleriyle IDEF19'da ulusal ve uluslararası alanda görücüye çıkıyor. Kara, hava ve deniz platformlarına yönelik ürünleri yanı sıra uzay sanayi alanındaki çalışmaların da yer alacağı IDEF19'a yurtiçi ve yurtdışından toplam bine yakın firma katılacak. Türkiye'yi uluslararası rekabette bir adım daha önce çıkaracak fuarda yeni savaş yönetim sistemlerinden yeni nesil tank avcısına kadar pek çok ürün ilk kez sergilenecek.

SAVAŞ GEMİSİ 7/24 AĞDA

Savunma Sanayii Başkanlığı'nın, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyaçları doğrultusunda başlattığı Deniz Taktik Telsiz Ağı (DETTA) projesi kapsamında geliştirilen iletişim terminali, IDEF19'da sergilenecek yeni ürünlerden birisi olacak. Terminal, savaş gemilerinin denizdeyken de, limandaymış gibi TSK Entegre Muhabere Sistemi'nin bir parçası olmasını sağlayacak. Böylece savaş gemileri, operasyon icra ederken dahi ağda kalabilecek. SahilNet projesi kapsamında Onur Mühendislik AŞ tarafından Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı botlar için geliştirilen iletişim ağının ilk demosu da IDEF19'da yapılacak. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarına tek merkezden yönetim imkânı veren Yeni Nesil Ağ Destekli Veri Entegre Savaş Yönetim Sistemi (ADVENT SYS) de ilk kez IDEF19'da görücüye çıkacak. Sistem, ilk kez MİLGEM'in 4. gemisi olan TCG Kınalıada'ya kurulacak.

HAFİF TANK GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

OTOKAR'IN geliştirdiği Tulpar Hafif Tankı, yurt içinde ilk kez IDEF'19'da sergilenecek. Firma aracı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin olası yeni nesil zırhlı piyade muharebe aracı ihtiyacı için üretti. Üç ülkeye ihraç aşamasnda olan aracın üzerine 105 milimetrelik top entegre edilebiliyor. Keşif ve ateş destek aracı olarak görev alan hafif ağırlık sınıfı tanklar, değişen savaş koşulları nedeniyle ön plana çıktı. Araçta orta kalibreli başka bir silah olması, 30-35 milimetre gibi bir kule bulunması da muhtemel.

UZAKTAN KOMUTALI SİLAH SİSTEMİ İLK KEZ TANITILACAK

IDEF'19'DA ASELSAN, 19 farklı ülkeye ihraç edilen uzaktan komutalı silah sistemi ailesinin en yeni üyelerinden Sarp-L'yi ilk kez sergileyecek. Sistem, küçük boyutları ve düşük ağırlığıyla çeşitli tekerlekli veya paletli zırhlı muharebe araçlarında, sabit tesislerde ve kablosuz hizmet yetenekleriyle kablosuz platformlarda kullanılabilecek. Sarp-L, gece ve gündüz koşullarında otomatik hedef tespit ve isabetli atış imkânı sağlıyor.

MEHMETÇİĞİN YENİ SÜNGÜSÜ ALKAR

MEHMETÇIĞIN yeni süngüsü ALKAR 120 mm havan silah sistemi de ilk kez görücüye çıkıyor. Türkiye'nin ilk milli otomatik havan sistemi oLan ALKAR 120, ASELSAN tarafından özgün olarak tasarlandı. ASELSAN, ALKAR 81 mm havan sistemini de İlk kez tanıtacak. 81 mm otomatik havan sistemi diğer sistemlerde kazanılan tecrübe sayesinde çok kısa sürede geliştirildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)