BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSağlık bakanı karantinayı bozdu----

Sağlık bakanı karantinayı bozdu

Sağlık bakanı karantinayı bozdu
03 Nisan 2020 - 15:01 www.finansgundem.com

Korona virüs nedeniyle karantina ilan edilen Yeni Zelanda’da, evinden iki kilometre uzaklıktaki dağlık bir alanda bisiklet sürerken ‘basılan’ Sağlık Bakanı David Clark özür diledi.

Yeni Zelanda Sağlık Bakanı David Clark, mensubu olduğu hükümet tarafından hayata geçirilen yasakları delerken yakalandı.

Clark, dağ bisikleti yapmak için Dunedin kentindeki evinden iki kilometre uzaklıkta bulunan bir parka gittiği sırada bölgeden geçen bir vatandaş tarafından fark edildi. Üzerinde, Clark’ın fotoğrafının yer aldığı minibüsün fotoğrafını çeken vatandaş, dün bunu yerel medyaya servis etti.

Günışığını değerlendirmek istemiş

Haberin yayılmasının ardından David Clark, yolculuğu doğruladı ve dağ bisikleti yapmak için orada olduğunu kabul etti.

Bakan, “Bu, günışığı varken biraz egzersiz yapmak için tek şansımdı. Yol zorlayıcı değildi, ayrıca aileler ve yayalar tarafından da büyük ölçüde kullanılıyordu. Yüksek riskli egzersizler için doğru bir zaman olmadığını biliyorum. Kimseye, konuyu hafife alıyormuşum gibi bir izlenim vermek istemem. Bu, bazı egzersizleri yeni-normal rutinimize nasıl dahil edeceğimi dikkatlice düşünmem için bir uyarı oldu” dedi.

Başbakan’dan uyarı

David Clark, hareketinin tepki çekmesi ve kötü örnek teşkil etmesi üzerine, Başbakan Jacinda Ardern’i arayarak özür diledi.

Ardern, “Bakanlardan beklentim, Yeni Zelandalıların uymasını istediğimiz standartları belirlemeleridir. İnsanlar, eğer ihtiyaçları varsa dışarı çıkıp temiz hava alabilir ve arabayla kısa mesafelere gidebilir. Ancak insanlardan, yüksek yaralanma riski içeren aktivitelerden kaçınmalarını istedik ve Bakan da bu talimatlara uymalıydı” ifadelerini kullandı.

İstifaya 'gerek yok'

Ekonomi Bakanı Grant Robertson da basına yaptığı açıklamada, David Clark’ın yanlış bir şey yaptığını bildiğini, bu nedenle özrün yeterli olacağını belirtti. Robertson, Clark’ın istifa etmesinin gerekmediğini de söyledi.
Korona virüs nedeniyle 25 Mart’ta olağanüstü hâl ilan edilen Yeni Zelanda’da sokağa çıkmak yasaklandı, işyerleri kapatıldı.

Yurt dışından gelen Yeni Zelandalıların gümrük kapılarında teste tabi tutulacağı, virüs tespit edilen kişilerin karantinaya alınacağı belirtildi. Ülkede şimdiye kadar salgın nedeniyle bir kişi yaşamını yitirdi, 868 kişide virüs saptandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)