BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya'nın en büyük bankası isminden banka ifadesini çıkardı----

Rusya'nın en büyük bankası isminden banka ifadesini çıkardı

Rusya'nın en büyük bankası isminden banka ifadesini çıkardı
28 Eylül 2020 - 13:08 www.finansgundem.com

Rusya’nın en büyük bankası olan Sberbank, teknoloji sektörüne hızlı bir giriş yaparak TV yayın kutusu, akıllı hoparlör ve sanal asistan ürünlerini duyurdu. Sberbank, bu doğrultuda isminden banka ifadesini de çıkardı

Özellikle son yıllarda Amazon, Apple, Google, Facebook, Tencent ve Alibaba gibi şirketler, finans sektörüne ilgi göstererek kredi vermekten, banka kartına kadar çok sayıda finansal hizmeti kullanıcılarına sunmaya başladı. Son olarak bu hafta Rus arama motoru Yandex, Sberbank'ın rakibi Tinkoff'u 5.5. milyar dolar karşılığında satın almak için önemli bir hamle yaptı. Şu sıralar Sberbank savaşın yönünü değiştirmeye kararlı görünüyor. Sber adıyla yeniden markalaşan şirket, ev elektroniği pazarına giriş yapıyor.

Şirketin duyurduğu ürünlerden Sber Box, herhangi bir televizyonu akıllı bir TV'ye dönüştürerek kullanıcıların filmlere, tv kanallarına, müziklere ve oyunlara erişmesini sağlıyor. Tanıtılan diğer ürün olan Sber Portal ise hoparlör, sensör/ses kontrolü ve hareket tanıma özellikli bir akıllı multimedya ekranı. Her iki üründe de Sber Salut adlı bir sanal asistan ailesi bulunuyor. Akıllı asistanlar, iOS ve Android cihazlarla birlikte çalışabiliyor.

Sber, yeni gelişmelerle birlikte App Store ve Google Play benzeri SmartMarket adlı uygulama mağazasını da piyasaya sürüyor. Geliştiriciler, SmartMarket üzerinde kendi uygulamalarını oluşturabilecekler.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)