BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriRusya'da kredi kartıyla bahşiş verme dönemi başladı----

Rusya'da kredi kartıyla bahşiş verme dönemi başladı

Rusya'da kredi kartıyla bahşiş verme dönemi başladı
02 Ağustos 2019 - 04:11 www.finansgundem.com

Visa'nın Rusya temsilciliği, kredi kartlarıyla bahşiş verilebilmesine imkan sağlayan bir sistemi hayata geçirdiğini duyurdu. Sistem ilk olarak Moskova'da Strastnoy Bulvar üzerindeki Hleb Nasuşnıy restoranında uygulanmaya başlandı.

Pek çok Batı ülkesinde yaygın olarak kullanılan sistem nihayet Rusya'ya da geldi. Elektronik bankacılık şirketi Visa'nın Rusya temsilciliği, kredi kartlarıyla bahşiş verilebilmesine imkan sağlayan bir sistemi hayata geçirdiğini duyurdu. Sistem ilk olarak Moskova'da Strastnoy Bulvar üzerindeki Hleb Nasuşnıy restoranında uygulanmaya başlandı.

Vedomosti gazetesine konuşan Visa Rusya temsilcisi Stanislav İsmagilov, sistem sayesinde müşterilerin hesap ödedikleri sırada vermek istedikleri bahşiş miktarını da terminale girebileceğini söyledi.

Kredi kartından bahşiş olarak çekilen miktar, doğrudan garsonların elektronik cüzdanına gidiyor.

Rusya'da Visa müşterilerinin market ve mağaza kasalarından ya da POS cihazlarından banka kartı ile nakit para çekilebilmesi uygulamasına da yakında geçilmesi bekleniyor. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)