BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya: Türkiye onayımız olmadan S-400'leri ihraç edemez----

Rusya: Türkiye onayımız olmadan S-400'leri ihraç edemez

Rusya: Türkiye onayımız olmadan S-400'leri ihraç edemez
30 Haziran 2020 - 21:24 www.finansgundem.com

Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi'nin iddiasına göre, Türkiye, Rusya'nın onayını almadan hava savunma sistemi S-400'leri başka bir ülkeye ihraç edemeyecek.

ABD’li yetkililer Türkiye’deki S-400’lerin ABD’ye satılması halinde Türkiye’ye uygulanacak yaptırımların önlenebileceğini açıklamıştı.

Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi yetkilisi Maria Vorobyeva, Türkiye’nin elindeki S-400 hava savunma sistemlerini Rusya’nın onayı olmadan başka bir ülkeye satamayacağını iddia etti.

Vorobyeva, “Askeri ürünlerin ihracatını gerçekleştirmek için ekipmanlarımızın alıcısının Rus tarafına nihai kullanıcı sertifikası sunması gerekiyor. Bu nedenle, Rus tarafının resmi izni olmadan bu ürünlerin üçüncü ülkelere teslim edilmesi veya yeniden ihraç edilmesi mümkün değil” ifadelerini kullandı.

ABD birçok kez, Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemleri nedeniyle yaptırıma uğrayabileceğini belirtmişti.

ABD Senatosu'nda Türkiye ile ilgili flaş S-400 teklifi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Firat30 Haziran 2020 21:48

    Benim bildigim Erdogan bunlar onu yapamazsin bunu yapamsin darken tasarimi kopyalatmis uzerinde muhendisleri calistirtiyordur bile. Savunma sanayi bunlara Rus ve Amerikalilara pabuc biraktirmayacak