BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya İslami banka için hazır mı----

Rusya İslami banka için hazır mı

Rusya İslami banka için hazır mı
26 Nisan 2019 - 07:53 www.finansgundem.com

Rusya'da İslami bankacılığın devreye girmesi için alt yapı düzenlemelerinin gerekli olduğu bildirildi. Bu düzenlemeyi Merkez Bankası, Maliye Bakanlığı ve resmi tüketici koruma kurumu Rospotrebnadzor'un yapması gerektiği ifade edildi

Rusya Merkez Bankası 'İslami bankacılık' olarak bilinen finansal faaliyet türüne temkinli yaklaşıyor. Peki Rusya'da İslami Bankacılık mümkün mü? İlk İslami banka ne zaman açılabilir?

Foreks şirketi Alpari'den Aleksandr Razuvayev Rusya'da İslami bankacılık yapılabilmesi için gerekli altyapı düzenlemelerinin yapılmasını gerektiğini söylüyor. Bu işse ancak Merkez Bankası ile birlikte Maliye Bakanlığı ve resmi tüketici koruma kurumu Rospotrebnadzor'un katılımıyla mümkün.

Tataristan'ın başkentinde düzenlenen KazanSummit-2019 zirvesinde konuşan Razuvayev, Merkez Bankası'nın bu meseleye oldukça ihtiyatlı yaklaştığının altını çiziyor.

Yüksek Ekonomi Okulu'ndan (VŞE) Kiril Molodıko da Rusya Merkez Bankası'nın İslami bankacılık konusunda muhafazakar bir tutuma sahip olduğu düşüncesinde.

Molodıko'ya göre, İslami bankacılıkla ilgili düzenlemeler 2020'nin ikinci yarsında yapılabilir.

Öte yandan, KazanSummit'e katılan bir Tataristan bankası "İslami ipotek" hizmeti sunacağını duyurdu. (turkrus.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)