BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriRusların Türkiye'deki harcamaları bu yaz ne kadar artacak----

Rusların Türkiye'deki harcamaları bu yaz ne kadar artacak

Rusların Türkiye'deki harcamaları bu yaz ne kadar artacak
11 Haziran 2019 - 07:06 www.finansgundem.com

Visa'dan yapılan açıklamada, Rus vatandaşlarının bu yıl yurt dışındaki harcamalarında yüzde 7 artış beklendiği ifade edildi

Visa, Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki harcamalarında artış beklendiğini açıkladı. Şirketten yapılan basın açıklamasında, 2019 yazında Rusya vatandaşlarının Visa kartıyla yurt dışında yapacakları toplam harcamaların bu yıla kıyasla yüzde 7 artmasının beklendiği belirtildi.
Yurt dışında Visa kartı kullanan Rusya vatandaşlarının sayısında da yüzde 10 artış tahmin edildiği kaydedilen açıklamada, “2,3 milyon Visa kartı kullanıcısının bir seyahatte ortalama 11 kez ödeme yapması, toplam harcamalarının ortalamasının 826 dolar olması bekleniyor” denildi.

Bu yaz döneminde Rusya dışında Visa kartı ile ödeme yapması beklenen Rusya vatandaşlarının yüzde 17’sinin nakit ödeme, yüzde 83’ünün otel, mağaza, restoran ve eğlence merkezlerinde POS cihazları ile mal ve hizmet ödemesi yapacaklarının tahmin edildiği belirtildi.

Visa, bu yaz döneminde Rusya vatandaşlarının Türkiye’deki harcamalarında ise geçen yaza göre yüzde 17 artış beklendiğini açıkladı.

Rusya vatandaşlarının bu yaz Visa kartı ile yapacakları harcamalarda en fazla artış tahmin edilen diğer ülkeler şöyle:

Tunus: %25
Güney Kıbrıs: %25
Gürcistan: %25
Dominik Cumhuriyeti: %21
İzlanda: %19
Türkiye: %17
Japonya: %15
Macaristan %15
Vietnam: %15
Malta: %14

Visa, Rusya vatandaşlarının yeni yıl ve Noel tatilleri sırasında 1-10 Ocak 2019 tarihleri arasında yurt dışında 300 milyon doları aşkın harcama yaptığını açıklamıştı.

Rusya vatandaşları bu dönemde Visa kartları ile en fazla İtalya (29 milyon dolar), Birleşik Arap Emirlikleri (22 milyon dolar) ve Tayland’da (21 milyon dolar) harcama yaptı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)