BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRiskli yatırım fonlarında kadın yöneticiler kazandırıyor----

Riskli yatırım fonlarında kadın yöneticiler kazandırıyor

Riskli yatırım fonlarında kadın yöneticiler kazandırıyor
01 Haziran 2020 - 14:59 www.finansgundem.com

Erkeklerin egemen olduğu riski fon yönetimi sektöründe yapılan araştırmalar kadın yöneticilerin performansının korona virüs krizinde erkeklerden çok daha başarılı olduğunu gösteriyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİS

Kadınlar tarafından yönetilen riskli yatırım fonları korona virüs krizinde erkek meslektaşlarına göre daha iyi performans gösterdi. Financial Times'ın haberine göre yeni veriler sektörde uzun süredir var olan cinsiyet eşitsizliğinin düzeltilmesi gerektiğini bir kez daha gösterdi.

Şikago merkezli analiz firması HFR’nin Kadın Erişimi endeksine göre kadınlar tarafından yönetilen riskli yatırım fonları senenin ilk dört ayında %3,5 değer kaybetti. Analiz firmasının bir diğer endeksi HFRI 500 Fon Ağırlıklı Endeksinde kadın ve erkek fon yöneticilerinin bulunduğu ortak veriler aynı dönem içerisinde riskli yatırım fonlarının %5,5 değer kaybettiğini gösteriyor.

Kadın yöneticiler riskleri daha iyi yönetiyor

Yatırım firması Aberdeen Standard'ın Alternatif Yatırım Stratejilerinin Küresel Başkanı Russell Barlow, "Bu süreçte kadın yöneticilerin riski yönetmek konusunda daha iyi bir yaklaşıma sahip görünüyor" dedi.

Hem erkek hem de kadın tarafından işletilen riskli fonlarda çok iyi ve düşük performans örnekleri olmakla birlikte, Barlow verilerin, erkekler tarafından işletilen riskli yatırım fonların sayısının kadınlar tarafından yönetilenlerden çok daha yüksek olduğunu ifadelerine ekledi.

Kadın yöneticilerin sayısı yavaş da olsa artıyor

3 trilyon dolarlık riskli fon yatırımı sektöründe aşırı derecede olduğu gözlenen cinsiyet dengesizliğindeki eşitlenme yavaş yavaş ilerliyor. Araştırma şirketi Preqin’in verilerine göre İngiltere’de 1970 tarihli Eşit Ücret Yasası’nın kabulünden sonraki 50 yılda kadınların riskli fon yöneticiliği oranı %18,8 oranında arttı. Bu artış oranındaki yükselişin büyük oranı da 2017 yılından sonra gerçekleşti. Son yıllarda finans sektöründe kadın liderlerin çıkışına rağmen üst düzey fon yöneticilerinin oranı %10,9 düşüş gösterdi.

Kadınların bu yıl neden daha iyi performans gösterdiği, bunun tek seferlik bir olay mı yoksa uzun vadeli bir trend mi olduğu ise belirsiz.

Kadınlar neden daha başarılı?

Bazı finans sektörü çalışanları, büyük hisse senedi endekslerinin şubat ayı sonunda düşmeye başladığında kadın yöneticilerin kayıpları önlemede daha usta olduğunu ileri sürüyorlar. Örnek vermek gerekirse Barlow, kayıpları sınırlamayı "kadın yöneticilerin sunabildiği önemli bir özellik" olarak nitelendirdi.

Bu veriler araştırmalar tarafından da desteklenmiş görünüyor. Kadınların yönettiği riskli yatırım fonları hem şubat ayındaki hem de mart ayındaki satışlarda daha az kayıp verdiği gözleniyor. Riskli yatırım firması Devet Capital’ın eski kurucularından ve Londra merkezli yatırım yönetimi şirketi Gresham’ın Sistematik Makro Stratejiler Genel Müdürü Irene Perdomo konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, “Takdir yetkisi kullanılan ticarette erkekler mantığın yerine daha fazla egoyu koyuyor olabilir” ifadelerini kullandı.

Deloitte Türkiye'nin yeni CEO'su belli oldu

 

Korona virüs gelişmekte olan ülkelerin beklediği fırsat

 

Bankacılık sisteminde mevduat ve krediler azaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)