BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRahşan Ecevit'in Devlet Mezarlığı'na defnedilmesi teklifi kabul edildi----

Rahşan Ecevit'in Devlet Mezarlığı'na defnedilmesi teklifi kabul edildi

Rahşan Ecevit'in Devlet Mezarlığı'na defnedilmesi teklifi kabul edildi
27 Ocak 2020 - 23:04 www.finansgundem.com

Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in Devlet Mezarlığı'na defnedilmesine olanak sağlayan kanun teklifi, TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edildi

TBMM Milli Savunma Komisyonu, AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz Başkanlığı’nda, Rahşan Ecevit’in ölümün ardından AKP, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP´nin ortak teklifi ile Meclis Başkanlığı’na sunulan ‘Devlet Mezarlığı Kanununda’ değişiklik öngören düzenlemeyi görüşmek üzere toplandı.

Teklife imza atan AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, insanların hayattayken eşleriyle mezarlarını hazırladıklarını ve yan yana gömülmeyi sonradan gelen nesillerden istediğini söyleyerek, “Halkın geleneğinde ahlakında ve vicdanında karşılığı olan bir hususun muallak bırakılması uygun düşmeyeceği için beş parti grubu olarak eksikliği gidermek için bu kanun teklifini verdik. Sayın Rahşan Ecevit hanımefendinin vefatı uyarıcı etki yapmıştır. Rahmetli Rahşan Ecevit ve rahmetli Ecevit’in faaliyetleri her türlü siyasi tartışmanın ötesinde insanların vicdanında karşılık bulmuştur” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da, Türkiye’nin Elazığ’da yaşanan depremin ardından tek yürek olduğuna vurgu yaparak, birlik içindeki duruşun Rahşan Ecevit’in defni konusunda da sergilendiğini dile getirdi.

MAKAM SAHİBİNDEN ÖNCE ÖLEN EŞ DE DEFNEDİLEBİLECEK

Yapılan müzakerelerin ardından tüm partilerin ortak imzasıyla hazırlanan önergeyle teklifte değişiklik yapılarak, eşlerin makam sahibinden önce ölmesi halinde de Devlet Mezarlığı’na gömülmesinin önü açıldı.

TEKLİF KABUL EDİLDİ

Görüşmelerin ardından, teklif tüm partilerin oyları ile kabul edildi. Teklif, Devlet Mezarlığı Hakkında Kanunun ek birinci maddesine; “Devlet Mezarlığı’na defnedilenlerin eşleri de vasiyetleri üzerine Devlet Mezarlığı’na defnedilebilir” fıkrası eklendi.

Teklifte, düzenlemenin yürürlük tarihi 1 Ocak 2020 olarak belirtildi. Teklif yarın TBMM Genel Kurulu´nda görüşülecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)