BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPolonya medyası: Macron Kremlin’in yararlı budalası----

Polonya medyası: Macron Kremlin’in yararlı budalası

Polonya medyası: Macron Kremlin’in yararlı budalası
09 Kasım 2019 - 18:49 www.finansgundem.com

Polonyalı gazeteci Mielnik, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un “NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti” açıklamasını sert bir dille eleştirdi.

Jakub Mielnik, Wpost gazetesi için kaleme aldığı “Macron, Kremlin’in yararlı budalası” adlı yazısında, müttefiklere ABD’ye güvenmeme çağrısını yapan Fransa liderinin kendisinin müttefiklere yardım etme niyetinde olmadığını iddia etti. Fransa’nın saldırı tehdidiyle karşı karşıya olmadığını belirten gazeteci, Polonya, Litvanya, Letonya, Romanya ve Estonya’ya işaret ederek Doğu Avrupa ülkelerinin böyle bir sorunla karşı karşıya olduğunu ileri sürdü. Polonyalı gazeteci, potansiyel “saldırganın” adını vermedi.

Avrupa ülkelerin, Washington’un desteği olmadan kendi güvenliğini sağlama yeteneğine sahip olmadığı savunulan yazıda, soğuk savaş döneminde ve Sovyetler dağıldıktan sonra Avrupa’nın artan sorunlar karşısında çaresiz kaldığı ifade edildi.

Mielnik, “Diplomatik çaresizlik ve askeri alanındaki kararsızlık, 1990’lı yıllarda Yugoslavya’da kanlı savaşın patlak vermesinin temel nedenleriydi. Bu savaşa ancak Amerikalılar müdahale ettikten sonra son verildi. Avrupalı müttefiklerin itibarını zedelememek için bu operasyon NATO adı altında gerçekleştirilmişti” diye yazdı.

Ancak Polonyalı gazeteci, “Amerikalıların müdahalesinin”, çoğunlukla sivillerin öldüğü ve tükenmiş uranyum mühimmatıyla gerçekleştirilen bombardımanlardan oluştuğunu belirtmedi.

Yazısı boyunca Fransa liderine yönelik sert ifadeler kullanan Mielnik, Macron için “dikkatleri kendi kusurlarından başka yere çekmek için kuyruğunu açan numaracı” nitelendirmesinde bulundu. Polonyalı gazeteci, Macron’un sürekli uluslararası politikadaki yoksunluktan şikayetçi olduğunu, bu yüzden ona “toplum karşısında ağlama” şansı sunulması gerektiğini yazdı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selahattin Ölmez09 Kasım 2019 20:12

    ulan yarın bir gün rusya ile savaşsanız hepinizi ham yaparlar.bakın rusya yı pek kızdırmayın bak makron.