BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfaİlginç Bankacı HikayeleriOperette başrol aldı ama bankacı oldu----

Operette başrol aldı ama bankacı oldu

Operette başrol aldı ama bankacı oldu
08 Temmuz 2012 - 11:46 www.finansgundem.com

Denizbank’ın müzik ve baleyle kurduğu ilişkide Genel Müdür Hakan Ateş’in rolü büyük. Çünkü o, opera sever bankacı

Opera sever bankacı
Müzik ve baleyle çok sıkı ilişkiler kurdu Denizbank. Bunun arkasında hiç şüphesiz genel müdür Hakan Ateş’in büyük payı var. Ateş, geçmişte TRT Çocuk Saati’nde bile rol almış bir sahne tutkunu
İstanbul dün geceden itibaren 3. Uluslararası Opera Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. İstanbul Opera Festivali’ni konuşmak üzere mehtaplı bir gecede Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Profesör Rengim Gökmen, Genel Müdür Yardımcısı Nilgün Ateş Çelebi, festivalin sanat yönetmeni Doç. Yekta Kara ve tabii ki sponsoru olan Denizbank’ın Genel Müdürü Hakan Ateş ile buluştuk.
DenizBank, İstanbul’un ilk ve tek opera festivalinin sponsorluğunu üç yıldan beri üstleniyor. Aynı zamanda İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın kurumsal sponsorluğunu sekiz yıldan beri sürdürüyor. Bu yıl onuncusu düzenlenecek Bodrum Uluslararası Bale Festivali’nin de sponsoru. Anlayacağınız Denizbank’ın müzik ve baleyle çok özel bir ilişkisi var.
Kuşkunuz olmasın, aynı zamanda Denizbank’ın en büyük hissedarı Dexia Bankası’nın İcra Komitesi üyesi olan CEO Hakan Ateş’in bunda payı büyük. Mehtaplı gece buluşmasında Hakan Ateş’e “Bu müzik ve özellikle opera sevginiz nereden kaynaklanıyor” diye sordum...
TRT’DEN AYRILDI BANKACI OLDU
Hakan Ateş’in sanata, müziğe tutkusu pek erken yaşta başlamış. Henüz dördüncü sınıftayken ilkokul öğretmeni Rezzan Güniz’in yazmış olduğu operette başrolü kapmış.
Bu rol ona sanatçı olarak TRT’de Çocuk Saati programının yolunu açmış.
TRT’de müzikten dizilerde seslendirmeye kadar çeşitli dallarda çalışan Hakan Ateş, İş Bankası Teftiş Kuruluna girdikten sonra TRT’den ayrılmış. Ancak ayrıldığında TRT’den aldığı ücret, İş Bankası müfettişliğinden aldığı ücretin çok üzerindeymiş.
Derken kız kardeşi Nilgün Ateş Çelebi, Çevre Bakanlığı’daki görevinden istifa ederek Devlet Opera ve Balesi’in açtığı sınava girmiş. Opera sınavını birincilikle kazandığını yanımızdaki Gökmen hatırlıyor.
Bugün Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Nilgün Ateş Çelebi erkek kardeşine operayı sevdirmiş. “Çocukluğum opera kulislerinde geçti” diyor Hakan Ateş.
Müziğin her alanıyla ilgili Ateş geçtiğimiz günlerde sahneye çıkan CEO’ların arasındaydı ve Amerikalı şarkıcı John Denver’ın bir parçasını yönetmişti.
Ayrıca İstanbul Devlet senfoni Orkestrası’nın da özel konserinde şeflik yapan
Ateş’in opera sevgisi anlatılır gibi değil.
“Devlet mutlaka operayı desteklemeli. İlk opera festivalinde ‘Opera Şehre İniyor’ dedik. İkinci yıl slogan ‘Herkese Opera’ idi. Bu yıl ise ‘7’den 70’e Opera’ diyoruz”.
Önemli bir noktanın altını çiziyor: “İstanbul eğer bir finans merkezi olacaksa operasız olmaz. AKM’nin bir yıl sonra açılacağını umut ediyorum.”
(GİLA BENMAYOR /HÜRRİYET)
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)