BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası perakende kârlarıyla yükseldi----

New York borsası perakende kârlarıyla yükseldi

New York borsası perakende kârlarıyla yükseldi
22 Ağustos 2019 - 06:56 www.finansgundem.com

Perakende şirketleri Target ve Lowe's kâr açıklamaları Wall Street yatırımcılarının küresel ekonomiye yönelik endişelerini azalttı. 3 ana endeks de yüzde 1'e yakın kazançlarla günü tamamladı

ABD borsaları çarşamba gününü yükselişle kapadı. 

Perakende satış şirketleri Target ve Lowe's sean öncesi ikinci çeyrek bilançolarını açıkladı. İki şirketin de beklentiyi aşan kârları, Wall Street üzerindeki kara bulutların dağılmasını sağladı. 

Target, Wall Street’in ikinci çeyrek sonuçlarındaki beklentilerini en üst seviyeye çıkardı ve satışların daha da artmasına yardımcı olacak mağaza içi satın alma ve aynı gün alışveriş dahil yeni teslimat ve yerine getirme inisiyatifleriyle tam yıl kâr hedefini yükseltti. 

Şirketin hisseleri yüzde 20.43 oranında değer kazanarak 103 dolara yükseldi. 

Bilanço açıklayan diğer perakende şirketi Lowe's'un hisseleri de yüzde 10.35 oranında artışla 108 dolara yükseldi. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 240.29 puan ve yüzde 0.93 oranında yükselerek 26,202.73 puan seviyesinde tamamladı. S&P 500 23.92 puan ve yüzde 0.82 yükselişle gün sonunda 2,924.43 seviyesine yükseldi. Nasdaq da, 71.65 puan ve yüzde 0.90 oranında artarak günü 8,020.21 puandatamamladı. 

Fed'in toplantı tutanakları yayımlandı

FED TUTANAKLARI

30-31 Temmuz'da yapılan FOMC toplantısının tutanakları yayımlandı. Tutanaklara göre Fed yetkilileri, geçtiğimiz ay yaptıkları Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısında aldıkları faiz indirimi kararını, para politikasında daha agresif bir gevşeme döngüsünün başlangıcından çok, politalarını "tekrar ayarlanması" olarak gördüklerini ifade ettiler. Fed üyeleri bu toplantıda, gelecekteki adımların nasıl olacağı konusunda konuşmakta isteksiz davrandılar.

PİYASALAR POWELL'IN KONUŞMASINI BEKLİYOR

Yatırımcılar, Fed tutanaklarında tam olarak bulamadıkları ileriye yönelik para politikası sinyallerini Fed Başkanı Jerome Powell'ın cuma günü Jackson Hole'daki konuşmasında arayacak. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)