BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNATO’da Türkiye tartışması----

NATO’da Türkiye tartışması

NATO’da Türkiye tartışması
14 Ekim 2019 - 06:50 www.finansgundem.com

Ankara’nın Suriye’de Fırat’ın doğusuna başlattığı harekâtın ardından NATO’nun hava savunma şemsiyesi çerçevesinde Türkiye’de bulunan hava savunma sistemleri yeniden gündeme geldi

Ankara’nın Suriye’de Fırat’ın doğusuna başlattığı harekâtın ardından NATO’nun hava savunma şemsiyesi çerçevesinde Türkiye’de bulunan hava savunma sistemleri yeniden gündeme geldi. İtalya, NATO görevi kapsamında Kahramanmaraş’ta bulunan SAMP/T bataryasını çekeceğini açıkladı. Bataryanın 15 Kasım itibariyle Türkiye’den çekileceği Ankara’ya bildirildi.

İtalya’nın ardından İspanya’nın da Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye’de NATO görevi kapsamında Adana’daki İncirlik üssünde bulunan Patriot füzelerini geri çekmeyi değerlendirdiği yönünde haberler çıktı. Ancak İspanya’nın Ankara Büyükelçiliği, “İspanya, İncirlik’teki NATO hava üssünde konuşlu olan Patriot misyonuyla ilgili resmi bir karar almadı. Bu misyonlar her altı ayda bir yeniden değerlendirmeye tâbidir. Misyonla ilgili herhangi bir değişiklik, NATO’nun talebi üzerine ve NATO tarafından alınır. Misyonun bir sonraki rotasyonu Aralık 2019’da yapılacaktır” açıklamasını yaptı.

Türkiye’ye sağlanan hava savunma desteğinin, 24-25 Ekim’de ittifakın merkezi Brüksel’de yapılacak olan Kuzey Atlantik Konseyi ve NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nda da gündeme gelmesi bekleniyor. NATO’da Türkiye’ye verilen hava savunma desteğinin sürdürülmesi kararı çıkması durumunda Türkiye’ye uzun menzilli hava savunma sistemi sağlanması için İtalya’nın yerine başka bir ittifak üyesinin desteği aranacak. (Cumhuriyet)

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan 17 Ekim 2019 17:55

    NATO ve AB için Hemen Referandum yapılsın 

  • NATO’ya yaptırım14 Ekim 2019 10:06

    Yuh sizin gibi müttefiklere!! Bizim acilen güvenilir başka ortaklıklara yönelmemiz gerek. Bunlar iki yüzlü güvenilmez ülkeler.Sizin gibi muasır medeniyetlerin Allah belasını versin.. NATO için bulunulan yerlerden askerimizi çekelim, yapabileceğimiz yaptırımları bizde yapalım.