BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNATO yetkilisi: S-400 alımının potansiyel sonuçlarından ötürü endişeliyiz----

NATO yetkilisi: S-400 alımının potansiyel sonuçlarından ötürü endişeliyiz

NATO yetkilisi: S-400 alımının potansiyel sonuçlarından ötürü endişeliyiz
12 Temmuz 2019 - 13:55 www.finansgundem.com

S-400'lerin Türkiye'ye gelişiyle ilgili açıklamalarda bulunan bir NATO yetkilisi, "Türkiye'nin S-400 alımının potansiyel sonuçlarından ötürü endişeliyiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sisteminin parçaları Türkiye'ye ulaşırken, konuyla ilgili NATO'dan bir açıklama yapıldı.

AFP'ye konuşan bir NATO yetkilisi, ittifakın Türkiye'nin bu kararından ötürü 'endişeli' olduğunu ve söz konusu silahların müttefik sistemlerle uyumsuz olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'nin S-400 sistemini edinme kararının yaratacağı potansiyel sonuçlardan ötürü endişeliyiz. NATO’nun görev ve operasyonlarının yerine getirilmesi hususunda temel nokta, üye ülkelerin silahlı kuvvetlerinin birlikte çalışabilirliğidir."

Milli Savunma Bakanlığı, söz konusu sistemin ilk parçalarının Türkiye'ye ulaştığını ve sevkiyatın süreceğini açıklamıştı. Teslimat, Türkiye'nin bir Rus savunma sistemi almaya karar vermiş olması nedeniyle aylarca süren tartışmaları izliyor. ABD'nin açık yaptırım tehditlerine rağmen Türkiye, Rus yapımı bu sistemi almaktan geri adım atmadı. (Sputnik)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet Göktepeli12 Temmuz 2019 14:14

    Türkiye Rusya'dan S.400 alarak bağımsızlık olgusunu güçlendirmiştir. Türkiye kendi bölgesinde kendi barış gücünü ancak bu şekilde idame  edebilir.