BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNasdaq Netflix ile yeni rekora koştu----

Nasdaq Netflix ile yeni rekora koştu

Nasdaq Netflix ile yeni rekora koştu
24 Ocak 2020 - 05:14 www.finansgundem.com

Korona Virüsü endişesi ve azil soruşturması gölgesinde güne ekside başlayan ABD borsaları, Dünya Sağlık Örgütü'nün 'Acil durum ilanına gerek yok' açıklaması sonrası toparlandı. Dow ekside kalırken Nasdaq rekorlu günlerine geri döndü

ABD borsaları Perşembe gününü yatay bir seyirle kapadı. 

Çin'de başlayan ve birçok ülkede görülen Korona Virüsü salgını, Cumartesi günü başlayacak olan Yeni Ay Yılı tatili nedeniyle küresel sermaye piyasalarına tehdidi sürdürüyor. 

Korona Virüsü endişelerinin yanı sıra ABD Başkanı Donald Trump için Senato'da süren azil soruşturması gölgesinde endeksler güne düşüşle başladı. 

Ancak ilerleyen saatlerde Dünya Sağlık Örgütü'nden salgınla ilgili gelen açıklama, endişeleri bir miktar azalttı. Dünya Sağlık Örgütü, vak'a ve ölü sayısındaki artışa rağmen küresel bir acil durum ilanına şimdilik gerek bulunmadığını açıkladı. Açıklama sonrası artan alımlarla endeksler toparlandı. 

Salgına en çok olumsuz tepki veren Dow Jones, üst üste üçüncü işlem gününü de ekside kaparken S&P 500 ve Nasdaq artıya geçti. Hafta başındaki kaybını telafi eden Nasdaq yeni bir rekora ulaştı. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 26.18 puan ve yüzde 0.09 oranında düşüşle 29,160.09 seviyesinde tamamladı. S&P 500 ise 3.79 puan ve yüzde 0.11 oranında artışla gün sonunda 3,325.54 seviyesine yükseldi. Nasdaq da 18.71 puan ve yüzde 0.2 oranında artışla günü 9,402.48 seviyesinde kapadı.

4. ÇEYREK BİLANÇO AÇIKLAMALARI SÜRÜYOR

Dördüncü çeyrek bilanço açıklamaları devam ederken bugüne kadar raporlarını duyuran 74 şirketten yüzde 67.6'sı beklentileri aştı.

Sigorta şirketi Travellers Cos Inc hisseleri, kazançlarındaki artış ve ödediği tazminatlardaki düşüşe rağmen yüzde 5.1 düştü ve Dow'un ekside kalmasında büyük rol oynadı. 

Comcast Corp tahminleri aşmasına rağmen analistlerden beklenenden daha fazla abone kaybetti ve hisseleri yüzde 3,8 düştü.

Freeport-McMoRan beklentilerin üzerinde gelir ve kar açıkladı. Ancak yatırımcılar madencilik şirketinin Endonezya üretimindeki düşüşe odaklandı ve hisseleri yüzde 2.8 düştü.

Demiryolu operatörü Union Pacific Corp ABD-Çin birinci faz ticaret anlaşmasının kayıpları telafi ettireceğini açıklamaının ardından hisseleri yüzde 3.5 arttı.

NASDAQ'TA NETFLIX FARKI

Netflix'in önceki gün açıkladığı bilançonun ardından Çarşamba günü yatırımcıların ABD'deki abone kaybına odaklanması nedeniyle düşen hisseleri Perşembe günü küresel başarının öne çıkmasıyla yüzde 7.2 arttı. Netfyix'teki bu artış, Netflix'teki rekora büyük katkı yaptı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)