BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakNajib Razak'ın üvey oğlu Rıza Aziz'e kara para aklama suçlaması----

Najib Razak'ın üvey oğlu Rıza Aziz'e kara para aklama suçlaması

Najib Razak'ın üvey oğlu Rıza Aziz'e kara para aklama suçlaması
05 Temmuz 2019 - 10:17 www.finansgundem.com

Eski Malezya başbakanı Najib Razak'ın üvey oğlu Rıza Aziz Kamu Kalkınma Fonundan para zimmetlemekle suçlanıyor.

FINANSGUNDEM.COM

Eski Malezya başbakanı Najib Razak'ın üvey oğlu Rıza Aziz, kara para aklama ile devlet fonuna bağlı 248 milyon dolarlık ödeneğin kötüye kullanlmasıyla suçlanıyor. Aziz’in gün içinde kefaletle serbest bırakıldığı belirtildi ve suçlamaların yarın Kuala Lumpur Sulh Ceza Mahkemesi tarafından yöneltileceği ifade edildi.

Kamu Kalkınma Fonundan (1MDB) zimmetlenen 248 milyon dolarlık ödeneğin kötüye kullanılmasıyla suçlanan Rıza Aziz 2015 yılından beri, ABD Adalet Bakanlığı tarafından şüpheli para işlemleri, kara para aklama, dolandırıcılık ve hırsızlıkla ilgili suçlamalar nedeniyle ağır bir inceleme altında bulunuyor.  Suçlamalar kapsamında gözaltına alınan Rıza Aziz’in, Malezya Kamu Kalkınma Fonundan (1MDB) zimmetlenen paralarla finanse edildiği öne sürülen  “Para Avcısı (The Wolf Of Wall Street)” isimli ünlü Hollywood filiminin prodüksiyon şirketi olan Red Granite Pictures’ın kurucu ortağı olduğu bilniyor.

Aziz,  tüm suçlamaları reddederken her bir suçlama için yaklaşık 1,21 milyon dolar cezaya ek beş yıl hapis istemi bekleniyor.

ABD savcıları Aziz’in, Kamu Kalkınma Fonundan çaldığı öne sürülen paraları kullanarak  içinde  “Salak ve Avanak” isimli filmin de blunduğu üç filmi daha finanse ettiklerini belirttiler. (Reuters)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)