BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMoody's İBB'nin kredini notunu B2 olarak belirledi----

Moody's İBB'nin kredini notunu B2 olarak belirledi

Moody's İBB'nin kredini notunu B2 olarak belirledi
21 Kasım 2020 - 13:29 www.finansgundem.com

Moody’s, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notunu geçici olarak B2 ve kredi görünümü ise negatif olarak belirledi.

Moody’s, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notunu geçici olarak B2 ve kredi görünümü ise negatif olarak belirledi.

Belediye tarafından ihraç edilmesi planlanan borcun doğrudan, teminatsız, koşulsuz ve farklı muameleye tabi olmayan diğer tüm yükümlülüklerden arındırılmış olması bekleniyor. Temin edilen borç ise metro hatları altyapısının inşasında kullanılacak.

Moody's tarafından paylaşılan notta, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notunun, ekonomik çeşitliliği, güçlü operasyonel performansı, hükümet tarafından verilen öngörülebilir vergi dönüşünü, değerli varlıkları ve mali esneklik sağlayan rezervleri iyi bir şekilde yansıttığı belirtiliyor.

Fakat Moody's, kredi notunun kısıtlanmasının belediyenin yüksek borç yükünden, Döviz cinsi borç tehlikesinden ve TL’nin değer kaybından dolayı şehrin borçlanma maliyetinin üzerindeki yukarı yönlü baskıdan kaynaklandığına dikkat çekiyor

Kredi derecelendirme kuruluşuna göre, Belediyenin kredi notu görünümünün negatif olarak belirlenmesiyse bütçe sorunlarından, dövizdeki oynaklığa karşı daha hassas olmasından ve borç karşılayabilme oranındaki azalmadan kaynaklanıyor.

Notta, geçici kredi notunun belirlenmesinde ise Moody’s’e kredi notunun belirleyeceği gün ulaşan taslak belgenin baz alındığı vurgulandı.

İmamoğlu'ndan İstanbul uyarısı: 3 hafta kapatılmalı

İBB Başkanı İmamoğlu duyurdu: 'Yetersiz bakiye' dönemi bitti

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)