BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMester: Artan vakalar ekonomik risk oluşturuyor----

Mester: Artan vakalar ekonomik risk oluşturuyor

Mester: Artan vakalar ekonomik risk oluşturuyor
09 Temmuz 2020 - 11:40 www.finansgundem.com

Cleveland Fed Başkanı Mester, ABD'de artan vaka sayısının ekonomik faaliyet için oluşturduğu risklere dikkat çekti

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, koronavirüsün ABD'de yeniden yayılmakta olduğuna ilişkin son verilerin, gerçekleşmekte olan ekonomik toparlanmaya yönelik ilave aşağı yönlü riskler oluşturduğunu söyledi.

Mester, Bloomberg News'a verdiği mülakatta, "Hiçbirimizin artan faaliyete sorunsuz bir gidiş olacağını düşündüğünü sanmıyorum, ancak rakamlar sıkıntı veriyor," dedi ve "Bunlar iyi istatistikler değil" değerlendirmesinde bulundu.

ABD'de teyit edilen vaka sayısı Çarşamba günü, ölümcül virüsün güney ve batı eyaletlerinde yayılması ile birlikte 3 milyonu aştı. Teksas eyaleti rekor günlük vaka sayısı açıkladı. Kaliforniya ve Arizona'da hastaneye yatanların sayısı rekor seviyelere ulaştı.

Mester, virüs ve sağlık cephesinden gelen haberlerin, eyaletler ve yerel yetkililer ticari faaliyet üzerinde kısıtlamaları yeniden getirmeseler bile, muhtemelen ekonomiye hasar verici nitelikte olduğunu sözlerine ekledi.

Mester, "Bu insanların ve işletmelerin nasıl reaksiyon gösterdiğine bağlı," dedi ve "Bazı verilerin yumuşamakta olduğunu görüyoruz. Temkinlilik havasının hakim olduğunu düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Mester, ekonomik tahminlerini yeniden gözden geçirmeye karar vermek için daha fazla enformasyon bekleyeceğini söyledi. Cleveland Fed Başkanı, virüsün tekrar yayılmaya başlamasından önce, üretimin bu yıl yüzde 6 daralmasını ve işsizliğin yıl sonunda yüzde 9 seviyesinde olmasını bekliyordu.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarında bu yıl oy kullanma hakkı bulunan Mester, Fed'in faizin geleceği konusunda yeni yönlendirmeler ve varlık alımları için acele etmesine gerek olmadığını sözlerine ekledi.

Politika yapıcılar, finans piyasalarını yatıştırmak ve ekonomiyi koronavirüs pandemisinin etkilerinden korumak için Mart ayı ortasında gösterge faizi sıfır seviyesi yakınında düşürdü ve büyük çaplı Hazine tahvili ve mortgage destekli menkul kıymet alımları başlattı. Politika yapıcılar aynı zamanda para politikasını uzun bir süre bu şekilde tutacaklarını işaretini verdi.

Mester, "Sözlü yönlendirmeyi kullanmayı isteyeceğimiz zamanlar gelebilir, ancak şimdi herkesin faizleri uzun bir süre düşük tutmayı istediğimizi anladığını düşünüyorum" şeklinde görüş bildirdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)