BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMerkez Bankası, BKM’ye hakim ortak oldu----

Merkez Bankası, BKM’ye hakim ortak oldu

Merkez Bankası, BKM’ye hakim ortak oldu
30 Nisan 2020 - 15:20 www.finansgundem.com

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Bankalararası Kart Merkezi'ne (BKM) “hakim ortak” olarak hissedar oldu. BKM Genel Müdürü Soner Canko görevden ayrıldı.

FINANSGUNDEM.COM-ANKARA

Merkez Bankası, BKM’ye hissedar ortak olmasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, 7192 sayılı Kanun ile, Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun hükümleri uyarınca Merkez Bankası’na ödeme ve menkul kıymet mutabakat sistemlerinin kesintisiz işletimini sağlamak amacıyla sistemik öneme sahip kurulmuş veya kurulacak sistem işleticilerine hissedar olabilme yetkisi verildiği anımsatıldı. BKM’nin, Merkez Bankası’ndan aldığı izinler kapsamında faaliyet gösterdiğine dikkat çekilen açıklamada, BKM’nin gerçekleştirdiği faaliyetler nedeniyle ödeme sistemleri açısından sistemik öneme sahip bir sistem işleticisi olarak değerlendirildiği kaydedildi.

Merkez Bankasının, ödemeler altyapısına ve yenilikçi iş yapış yöntemlerine ilişkin önemli geliştirme alanları belirlendiğinin ifade edildiği açıklamada, “Bu doğrultuda yapılacak çalışmalar açısından BKM’nin, mevcut durumda üstlendiği ve temel olarak kartlı ödemeler alanına odaklanan rollerine ilave olarak önemli görevler üstlenmesi planlanmaktadır. Bu kapsamda TCMB, 6493 sayılı Kanun’un 8. maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca BKM’ye hâkim ortak olarak hissedar olmuştur” denildi.

SONER CANKO AYRILDI

Merkez Bankası’nın BKM’ye hakim ortak olarak hissedar olması, kurum üst yönetiminde de değişikliğe yol açtı. Gelen bilgilere göre Soner Canko 2011 yılından beri görev yaptığı Bankalararası Kart Merkezi’ndeki görevinden ayrıldı. Kararın ardından Soner Canko, 9 yıl önce oturduğu Genel Müdür koltuğuna veda ederken, Genel Müdürlük görevine 1 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla Celal Cündoğlu vekaleten atandı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yanlış07 Mayıs 2020 10:07

    her şeyi kontrol etmeyi düşünmek bile kontrolsüzlüktür. kurumlara müdahale edip ne amaçlıyorsunuz ki? Çıkın bu kasabalı mantığından çünkü yanlışşşş