BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriMelek yatırımcılar fintech şirketini uçurdu----

Melek yatırımcılar fintech şirketini uçurdu

Melek yatırımcılar fintech şirketini uçurdu
22 Haziran 2020 - 15:55 www.finansgundem.com

İngiltere merkezli finansal teknoloji platformu Checkout.com şirket değerini 3’e katlayarak 5,5 milyar dolarla Avrupa’nın en büyük fintech girişimlerinden biri olmayı başardı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finansal teknoloji firmaları melek yatırımcıların dikkatini çeken şirketler olmaya devam ediyor. Yatırımcılar açısındansa fintech firmaları fonların karşılığının fazlasıyla alındığı dikkat çekici girişimler. İngiltere’de Londra merkezli çevirimiçi ödeme platformu Checkout.com en son yatırım turunda 150 milyon dolarlık fon biriktirerek şirket değerini 5,5 milyar dolara ulaştırdı. Şirketin ulaştığı bu değer bir önceki fon biriktirme sürecinin üç katını işaret ediyor.

Londra merkezli firma, işyerlerine ödeme işlemlerini internet ağı üzerinden daha kolay yapabilecekleri yazılımlar satıyor. Şirketin kendi alanındaki en güçlü rakipleri ABD merkezli Stripe ve Hollanda merkezli Adyen firması.

Yatırımların karşılığı alındı

Checkout.com firması 2019 yılında A sınıfı yatırım turunda dış yatırımlardan 230 milyon dolarlık fon biriktirene kadar yatırımcıların radarında değildi. Şirket söz konusu yatırımla değerini 2 milyar dolara ulaştırmıştı.

Finansal teknoloji şirketi o tarihten itibaren etkileyici bir büyüme serüveni yaşadı. Şirket işlemlerinde geçtiğimiz yıl %250 oranında büyüme gerçekleşti ve ABD’li borsa aracılığı platformu Robinhood gibi büyük isimlere çalışmaya başladı.

Yeni yatırım turunda dev hamle

Checkout.com firması teknoloji odaklı riskli yatırım fonu Coatue önderliğindeki B serisi yatırım turunda yemek dağıtım şirketi DoorDash ve TikTok’un sahibi ByteDance şirketlerinden yeni nakit akışı sağladı. Var olan yatırımcıları Insight Partners, DST Global, Blossom Capital ve Singapur varlık fonu da kendilerine ait hisselerini yatırım turunda genişletti.

Checkout.com bu yatırımlarla İsveçli e-ticaret bankası Klarna ve İngiliz dijital banka Revolut’la aynı seviyeye gelerek Avrupa’nın en değerli fintech girişimlerinden birisi olmayı başardı. Fakat firmanın özel şirket olan rakibi olan ve yakın zamanda 36 milyar dolar olarak değerlenen Stripe ile bir diğer rakibi piyasa değeri 38 milyar dolar olan halka açık şirket Adyen ile arayı kapatmasına uzun bir yol var.

Hesap oyunlarıyla oluşan 2.1 milyar dolar buharlaştı

 

Küresel finans sistemini bekleyen büyük risk

 

Bakan Pekcan’dan e-ticarete güvence

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)