BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMcDonald’s sapkın CEO’ya verdiği tazminatın peşinde----

McDonald’s sapkın CEO’ya verdiği tazminatın peşinde

McDonald’s sapkın CEO’ya verdiği tazminatın peşinde
10 Ağustos 2020 - 17:59 www.finansgundem.com

McDonald’s üç çalışanla cinsel birliktelik yaşadığı ve şirket içi soruşturmada yalan söylediği ortaya çıkan eski CEO’dan 42 milyon dolarlık ayrılık tazminatını geri almaya çalışıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yapılan başvuruya göre, dünyaca ünlü fast-food restoran zinciri McDonald's, şirketin içi soruşturması sırasında yalan söylediği ve üç şirket çalışanıyla birlikte olduğu iddiasıyla açtığı davada eski CEO Steve Easterbrook'a ödediği milyonlarca dolarlık işten çıkarma tazminatını geri almaya çalışıyor.

McDonalds Yönetim Kurulu Kasım ayında bir çalışanla rızası dahilinde ilişkisi olduğu için Easterbrook'u kapı dışarı etmiş ve yerineyse Chris Kempczinski'i CEO olarak görevlendirmişti.

Kempczinski, McDonalds’ın davayla ilgini yaklaşımını belirten açıklamasında, "McDonald's, değerlerimizi yansıtmayan hiçbir çalışanın davranışına müsamaha göstermez" ifadelerinde bulunarak davanın açılma sebebine ilişkin “Bu tür eylemler bu taahhüdün sürekli bir göstergesidir” dedi.

Müstehcen fotoğrafar ortaya çıktı

McDonald's, Easterbrook'un eylemleriyle ilgili yeni bilgilerin Temmuz ayında gün ışığına çıktığını ve bu nedenle şirkette daha geniş soruşturma başlatılmış olduğunu iddia ediyor. McDonald’s yeni açılan davada, eski CEO Easterbrook'un şirket soruşturmasında yalan ifade verdiği ve işten kovulmadan önce üç çalışanla cinsel ilişki de dahil olmak üzere uygunsuz davranışlarda bulunduğu ve ilgili bilgileri yok ettiğini iddia ediyor.

Ortaya çıkarılan kanıtlar, 2018 sonu veya 2019 başlarında çekilen ve kurumsal e-posta hesabından kişisel e-postasına ek olarak gönderilen kadın çalışanların resimleri de dahil olmak üzere onlarca çıplak veya müstehcen kadın fotoğraf ve videosunu içeriyor. Easterbrook'un bu fotoğrafları ve e-postaları arama yapılmadan önce telefonundan silmeye çalıştığı iddia ediliyor.

Şikayete göre Easterbrook cinsel ilişkide bulunduğu çalışanlarından birisine yüz binlerce dolar değerinde olağan üstü bir hisse senedi bağışında yaptığını kabul etti.

42 milyon dolarlık tazminat

Yönetim Kurulu Easterbrook’un iddia edilen davranışlarından haberi olunması halinde ayrılık kararıyla ilgili tazminat anlaşması imzalamayacaklarını açıkladı. Easterbrook'un ayrılık anlaşması 26 haftalık kıdem tazminatını içeriyordu. Eski CEO anlaşma uyarınca 1,3 milyon dolarlık taban maaş da dahil olmak üzere tazminat olarak toplam 15,9 milyon dolar kazanmıştı. Ayrıca 2019 performans hedeflerinin tutturulmasıyla eşit ödemeye hak kazanan Easterbrook’un şirketten aldığı miktar toplamda 42 milyon doları buldu.

McDonald's CEO'su görevden alındı

 

Barclays'in yıldız isminden şok açıklama: Deutsche rol model olamaz

 

Ünlü aktör de korona virüse yakalandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)