BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakMaketten konut satışı bitti----

Maketten konut satışı bitti

Maketten konut satışı bitti
06 Aralık 2019 - 12:34 www.finansgundem.com

Rusya'da maket üzerinden konut satışının sona erdirilmesi inşaat sektörünü tedirgin etti.

Rusya’da inşaat projelerinin finansman modelindeki yasal değişikliğin emlak sektöründe olumsuz etkilerini artması bekleniyor. PricewaterhouseCoopers (PwC) şirketinin araştırmasına göre, ülkede konut sektöründeki şirketlerin yüzde 63’ü sektörde 2020 yılında stagnasyon (durgunluk) yaşanmasını bekliyor. 

Anket katılımcılarının yüzde 14’ü Rusya’da 2020’de konut sektörünün hacminde düşüş olacağını, yüzde 9’u sektörün toparlanma, yüzde 14’ü büyüme sürecine gireceğini öngörüyor. 

Uzmanlar, “escrow” olarak adlandırılan finansman sistemine geçilmesinin etkisiyle, küçük şirketlerin birçoğunun birleşme yoluna gieceğini ya da pazardan silineceğini tahmin ediyor. 

1 Temmuz tarihinden itibaren yürürlüğe giren sistemde inşaat şirketlerine, projelerini "maket üzerinde peşin satışlar" ile alıcılardan topladıkları kaynaklarla değil, banka kredileri ile hayata geçirme yükümlülüğü getirildi. Hissedarlardan toplanan paraların ise "escrow" olarak adlandırılan hesaplarda tutulması zorunlu hale geldi.

Başbakan Yardımcısı Vitaliy Mutko, henüz inşaat şirketlerinin yalnızca yüzde 20’sinin bu sistemle çalıştığını açıklamıştı. (Türkrus.com)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)