BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKurumlar vergisi %20’ye iniyor----

Kurumlar vergisi %20’ye iniyor

Kurumlar vergisi %20’ye iniyor
16 Nisan 2019 - 08:19 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın kademeli olarak düşürüleceğini açıkladığı Kurumlar Vergisi'nde yeni sistem için 30'un üzerinde ülke uygulaması incelendi.

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre, işletmeler, iktisadi kuruluşlar, sermaye şirketlerinin önünde büyük engel olan geçici  olarak yüzde 22'ye çıkarılan Kurumlar Vergisi'ni birçok ülke 2020'de aşağı çekmeye hazırlanıyor. Sektörel ve alan bazlı çalışmayla vergi yükünün hafifletilmesi planlanıyor. Bu kapsamda Bakanlar Kurulu'na vergiyi dörtte üçe kadar indirim yetkisi verilebileceği belirtiliyor.
Kademeli indirim modeli kapsamında öncelikle geçici olarak yüzde 22'ye çıkarılan oranın 20'ye düşürülmesi bekleniyor. Vergi Konseyi,  indirim yapılacak sektör ve oranlar üzerinde senaryo çalışmaları  yaparken, kurumlar vergisinin rekabet edilebilir seviyeye çekilmesi  hedefleniyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)