BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriKüresel ödeme şirketlerinde dev ortaklık----

Küresel ödeme şirketlerinde dev ortaklık

Küresel ödeme şirketlerinde dev ortaklık
15 Ekim 2020 - 15:31 www.finansgundem.com

Fleetcor’a bağlı Cambridge Global Payments, Ripple ile işbirliğini açıkladı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Entegre uluslararası ödeme sistemleri ve para birimi risk yönetimi çözümleri sunan Cambridge Global Payments, küresel ödemeler için blockchain çözümleri sunan Ripple ile, B2B (işletmeden işletmeye) müşterilerine uluslararası ödeme çözümleri sunabilmek için yaptığı ticari işbirliğini açıkladı.

Ripple ve Cambridge arasındaki işbirliği, Ripple’ın küresel ödeme ağı RippleNet’i kullanarak ödemeleri optimize edecek.

İşbirliğinin deneme fazında, tercih edilen banka partneri siam Commercial Bank’ı kullanan satıcılara yapılan ödemelerde, RippleNet ile yapıldığında harcanan zamanın diğer sağlayıcılara kıyasla, %99 azaldığı görüldü. Bu da mevcut durumdaki ortalama 2 günlük sürenin oldukça ciddi bir oranda azalmasını sağladı. Cambridge aynı zamanda, tüm ödeme süreci boyunca daha yüksek bir şeffaflık ve kesinlik seviyesi tecrübe edildiğini söyledi. Cambridge, RippleNet’ten fayda sağlayabilecek, yeni ülkeleri ve para birimlerini keşfediyor.

Finextra’nın haberine göre Cambridge Global Payments’ın Başkanı Mark Frey, “Ripple ile bu ortaklığı kurduk çünkü Cambridge’e, müşterilerin uluslararası satıcılara ödeme yapma sürecini kısaltan, muhasebe teknolojisini kullanma imkanı tanıdı” dedi. Açıklamalarının devamında “bu iş birliğini genişleterek, Asya Pasifik bölgesine de ulaşmak istiyoruz. Aynı zamanda müşterilerimize bekledikleri hızlı ödeme alma sistemini sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Ripple’ın Kuzey Amerika Genel Müdürü Pat Thelen ise “Ripple ve Cambridge müşteriler için uluslararası ödemelerde blockchain teknolojisinin önemini anlıyor ve uluslararası ödemelere daha fazla şeffaflık getiriyor” dedi. Thelen, “günümüzün gerçekliklerine bakıldığında, küresel dünyada daha hızlı ödemelerin yapılması için daha fazla teknoloji entegre etmek her zaman olduğundan daha önemli” ifadesini kullandı.

Juniper Research tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre, 2022 yılında, B2B müşterilerinin uluslararası ödemeleri 35 trilyon dolar seviyesine ulaşacak. Bu rakam korona virüs nedeniyle 2020 yılında 27 trilyon dolar olarak gerçekleşti. Sektördeki büyümenin %30 seviyesinde olması bekleniyor.

Geleneksel küresel ödeme sistemlerine birçok aracı bulunuyor. Bu da ödeme süreçlerini yavaşlatarak daha fazla hata payı ortaya çıkarıyor. Bekleme sürelerinin uzaması küçük orta ölçekli işletmelerin şirketlerini büyütme ve genişletme kabiliyetini de etkileyebilir. RippleNet gibi bekleme süresini düşüren, yeni teknolojiler, büyüyen uluslararası küçük orta ölçekli işletmelerin B2B ödemeleri piyasasında kilit noktada.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)