BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriKripto para hesap kartı geliyor----

Kripto para hesap kartı geliyor

Kripto para hesap kartı geliyor
19 Şubat 2020 - 18:02 www.finansgundem.com

Visa ilk kez bir kripto para şirketine asli üyelik verdi. Buna göre Coinbase, diğerleri için hesap kartı çıkartabilecek

Forbes'un haberine göre kredi kartı devi Visa ilk kez bir kripto para şirketine asli üyelik verdi.

Kripto para Borsası Coinbase'e resmi olarak Aralık ayında verilen ancak yeni açıklanan yetkilendirme, Visa geçen yerlerde Bitcoin, Ether ve Ripple'ların harcanmasına olanak veren hesap kartlarının çıkarılmasında önemli ve pahalı bir aracıyı aradan çıkarmasını sağlıyor.

Daha önemlisi, asli üyelik ile birlikte Coinbase, diğer kripto para şirketleri ve daha geleneksel şirketler de dahil olmak üzere diğer şirketler için hesap kartı çıkarma yetkisine sahip olan ilk kripto para şirketi oldu. Visa söz konusu üyeliği doğruladı, ancak proje bu yılın sonuna doğru hayata geçirildiğinde kendisinin kripto para kabul etmeyeceğinin altını çizdi.

Coinbase'in yakın bir zamanda diğerleri için kart çıkarmayı planlamadığını belirtmesine karşın asli üyelik statüsü, Forbes'un tahminlerine göre karı geçen yıl yüzde 40 düşen şirkete potansiyel olarak önemli bir yeni gelir kaynağı olacak.

Visa kabul edildiği yerlerde kripto para harcanabilmesi sürecini kolaylaştırmak, aynı zamanda Bitcoin, Ether, XRP ve diğerlerinin kullanımına yaygınlaştırabilir. Satıcının kripto para kabul edip etmemesinden bağımsız olarak kripto paraların günlük alışverişlerdeki kullanımı artabilir.

Coinbase İngiltere'nin CEO'su Zaeshan Feroz, “Bitcoin'leriniz hiçbir zaman likit değildi. Çünkü satma, parayı çekme ve harcama sürecinden geçmek zorundaydınız. Hiçbir zaman anlık değildi. Kartındeğiştirmeye çalıştığı şey kripto paranın mantığı. Şimdi hakikaten gerçek zamanlı olarak harcanabilir.” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)