BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona salgını ve düşen piyasalar satın alma fırsatı----

Korona salgını ve düşen piyasalar satın alma fırsatı

Korona salgını ve düşen piyasalar satın alma fırsatı
27 Ocak 2020 - 15:15 www.finansgundem.com

Asya piyasalarından bütün dünyaya yayılan Korona virüsünün etkileri küresel piyasaları kırmızıya boyuyor. Bloomberg yazarına göre bu durum fırsat olarak değerlendirilebilir.

Küresel ekonomiyi derinden sarsan Korona virüsü dünya borsalarını da oldukça sert vurdu. Boğa piyasasının konuşulduğu dönemlerde Asya borsalarını bir anda negatif seyire çeviren Korona virüsü yatırımcılar için alım fırsatı olarak görülebilir.

Korona virüsü ve İran krizi küresel borsalarda ani bir düşüşe sebep oluyor. Bloomberg yazarı John Authers’a göre bu yükselen tansiyona direnen kazanacak. Asya borsalarındaki keskin düşüşü normal olarak değerlendiren Authers, Sars ve Ebola virüsü vakalarını hatırlatarak yatırımcılara piyasada direnme tavsiyesinde bulunuyor.

Authers’in paylaştığı verilere göre dünya piyasaları virüs paniği sırasında keskin bir düşüş yaşıyor. Fakat paniğin dağılması sonrasında borsalar daha da keskin bir yükselişe geçiyor. Bu verilerin sonucunda Authers yatırımcılar için düşen borsaların bir satın alma fırsatı olarak görülebileceğini söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)