BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKonut kredisi faizlerinde artış başladı----

Konut kredisi faizlerinde artış başladı

Konut kredisi faizlerinde artış başladı
01 Temmuz 2018 - 11:34 www.finansgundem.com

Kampanyayla önemli eşik değer olan yüzde 1'in altına çekilen konut kredilerinde aylık faiz oranları yükselerek yüzde 1,50 seviyesine çıktı

Bu yılın nisan ayında yüzde 14,9 ile son 9 yılın zirvesine yükselen  konut kredi faiz oranı, mayıs ve haziran ayında gerileyerek 9 ayın en düşük  seviyesi olan yüzde 13 sınırına kadar indi.

Konut kredi faizindeki düşüşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  çeşitli platformlarda faizlerin indirilmesi çağrısı başta olmak üzere  tüketicilerin, gayrimenkul sektörü temsilcilerinin talebi ve Başbakan Binali  Yıldırım'ın mayıs ayında Türkiye Bankalar Birliği (TBB) 61. Olağan Genel  Kurulu'nda yaptığı açıklamalar etkili oldu.

Son 6 aylık dönemde diğer kredi türleri arasında sadece konut kredi  faiz oranlarında geri çekilme görüldü. Konut kredilerinde faiz oranı Ziraat  Bankası'nın öncülük ettiği ve 10 Mayıs'ta başlattığı kampanyayla önemli eşik  değeri olan yüzde 1'in altına çekildi. Ziraat Bankası'nın ardından Halkbank,  Şekerbank, Vakıfbank, Türk Ekonomi Bankası (TEB), Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım  da Faiz oranlarını düşürdü.

Böylece son 6 aylık dönemde konut kredi faizi yaklaşık 60 baz puan  geriledi. Ancak son bir ayda faizlerde görülen yükseliş konut kredilerinde de  kendini hissettirmeye başladı. Son iki haftalık süreçte konut kredi faizi 14 baz  puan artarak yüzde 13,16'ya ulaştı.

Aylık faiz yüzde 1'in üzerine çıktı

AA muhabirinin mayıs ayındaki kampanyaya katılım sağlayan bankaların  internet sitelerinden edindiği bilgiye göre Ziraat Bankası ve Halkbank'ın konut  kredi faizleri aylık bazda yüzde 0,98 olarak devam ediyor.

11 Mayıs'ta 10 yıla kadar olan vadelerde indirime giderek konut  finansman oranını aylık yüzde 0,98'e çeken Ziraat Katılım, aylık konut finansman  oranını yüzde 1,42 olarak belirledi.

Kampanyaya destek veren Vakıf Katılım ise konut finansman oranını  aylık bazda yüzde 1,49'a çekti.

14 Mayıs'tan itibaren geçerli olmak üzere  500 bin TL ve 120 ay vadeye  kadar konut kredisi faiz oranlarını aylık yüzde 0,98'e düşüren VakıfBank, konut  kredi faizini yüzde 1,51'e yükseltti.

Türk Ekonomi Bankası (TEB) da 14 Mayıs'ta konut kredilerinde 60 aya  kadar olan vadelerde aylık faiz oranını yüzde 0,99'a düşürmüştü. TEB, aylık konut  kredi faiz oranını aynı vadede yüzde 1,63'e çıkardı.

10 Mayıs'ta 500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerinde 60 aya kadar  olan vadelerde aylık faiz oranını yüzde 0,98'e indiren Şekerbank da faiz oranını  yüzde 1,95'e çekti.

Edinilen bilgiye göre Ziraat Bankası ve Halkbank da gelecek hafta  konut kredi faizlerinde güncelleme yapacak.

Mayıs ayındaki kampanyaya katılım göstermeyen bazı bankalarda aylık  konut kredi faizleri yüzde 1,27- 1,59 aralığında değişim gösteriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)